Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"ÜLKELER AŞAN TROYA SEVGİSİ; TRUVA ATI İSPANYA'YA YOLA ÇIKIYOR"

15 Kasım 2019 Cuma günü İspanya’nın Oviedon şehrinden Troya Müzesi’ne bir mektup geldi.

"ÜLKELER AŞAN TROYA SEVGİSİ; TRUVA ATI İSPANYA'YA YOLA ÇIKIYOR"
19 Kasım 2019 - 14:50

İspanya’nın Oviedon şehrinden Troya Müzesi’ne gelen mektup Müze Müdürü Rıdvan Gölcük’e heyecan yaşattı. Zarfı açtığında A4 kağıdı üzerine yapıştırılmış 25 Euro ve Troya Ören yerinde bulunan Truva Atı’nın önünde fotoğraf çektirmiş yaşlı bir çift gören Müdürü Rıdvan Gölcük, durum karşısında yaşadığı şaşkınlığı şu şekilde ifade etti; “Büyük bir merakla zarfı açtım ve ilk gördüğüm şey A4 kâğıdı üzerine yapıştırılmış 25 Euro oldu. A4 kâğıdının bir yüzünde Troya Ören yerinde atın önünde fotoğraf çektirmiş yaşlı bir çift gözüküyordu. Kâğıdın ters yüzünde, paranın yapışık olduğu bölümde ise kısa mektubu vardı. Bay ya da Bayan Prudencio Antuna Suarez, Mağazamızdan yaklaşık 14 cm boyutlarında bir tahta Troya Atı alıp kendisine kargolamamızı rica etmiş. Açıkçası mektup bana çok şaşırtıcı gelmişti. Oveido kenti Troya Müzesi’ne tam 5.000 kilometre mesafede ve zarfın içine koyduğu parayla tahta Troya Atından istiyor. Binlerce kilometre mesafeden bu merak ve ilgileri beni çok sevindirdi. Kargoyu göndermeye karar verdim ancak 5.000 kilometre ötedeki bu sevgiye hak ettiği karşılığı göndermek istedim”

“TROYA DİPLOMASİSİ”

Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, bu durumu mensubu olduğu Yunus Emre Kültürel Diplomasi Akademisi’nden dostlarıyla paylaşmasının ardından aynı heyecanı onların da yaşadığını şu ifadelerle dile getirdi; “ Ebru sanatının Unesco Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne eklenmesini ve  her yıl Eylül ayının 2. Cumartesi gününü Dünya Ebru Günü ilan edilmesini sağlayan değerli sanatçımız Atilla Can “Oveido’ya gidecek kargo için bir eserimi vermek istiyorum” dedi. Bunun şaşkınlığını henüz üzerimden atamamışken Meral Evcin Özdemir Hanım;“ Rıdvan Hocam, ben de Troya Kardeleni yaka çiçeği yapacağım İspanya için lütfen kargoya dahil edelim” dedi. Hayatımın en güzel anlarından birini yaşadım. Meral Hanım İpek Koza İşleme Sanatının önde gelen isimlerinden, sanatçılarından biridir. Onun can verdiği bir ipek kozayı yakamda taşımak enim için bir onur olmuştur her zaman. Whatsapp grubumuzda heyecanla bu yazışmaları yaparken Mehmet Akif Gülümser dostumuz noktayı koydu: “Ne güzel bir iş çıktı ortaya yahu! Buna “Troya Diplomasisi” diyebiliriz.”

“TRUVA ATI İSPANYA YOLCULUĞUNA HAZIRLANIYOR”

Büyük bir mutlulukla sanatçılarımızın hazırladığı hediyeleri beklerken bir yandan da Prudencio Antuna Suarez’e gönderilecek mektubu hazırlayan Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, yaşanan bu heyecan ve mutluluk dolu olayı Anadolu Kültürel Girişimcilik ‘in Yönetim Kurulu Üyesi ve Müze mağazalarımızın işletmecisi Ege Bağlı Kaya’ya anlatmasının ardından Kaya; “Çok iyi düşünmüşsünüz. Bu Troya sevgisine bizimde bir katkımız olsun. Mağazadaki arkadaşlarıma talimat verdim lütfen istediğin hediyeyi mağazadan seçebilirsin.” Şeklinde cevap verdi.

İspanya vatandaşı Prudencio Antuna Suarez’in 25 Eurosu kimse tarafından kabul edilmedi. Kağıdın ters yüzüne yapışık halde gönderilen bu para Prudencio Antuna Suarez’e emek ve mutluluk ile hazırlanan kargo ile geri gönderilecek.

Heyecan ve mutluluk yüklü bu olayı dile getiren Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Yakında Troya Atı İspanya’ya doğru yola çıkıyor. Fakat bu kez Troya Atı’nın içinde dostluk var, barış var, muhabbet var, yaratılanı yaratandan ötürü seven Yunus var...” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum