Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

UĞUR DÜNDAR'A SEVGİ SELİ

Usta Gazeteci Uğur Dündar meslek yaşamın 50’nci yılında Özgür Parkı’nda kendisini anlatan belgeselini Çanakkaleliler ile izledi. Vatandaşlar belgesele büyük ilgi gösterdi.

31 Ağustos 2019 - 15:28

Gazetecilik yaşamında 50’nci yılını dolduran usta gazeteci Uğur Dündar’ın hayatını anlatan ve yönetmenliğini gazeteci Gökmen Ulu’nun yaptığı belgesel İzmir, İstanbul ve Ankara galalarının ardından yurt çapında gösterilmeye devam ediyor. Dündar’ın çocukluğu, gençliği, okul yıllarının yanı sıra mesleki hayatı ile karakteristik özelliklerinin de anlatıldığı belgeselin bu seferki durağı Çanakkale oldu. Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, usta haberci Uğur Dündar, belgesel filmin yönetmeni Gökmen Ulu ve binlerce vatandaş katıldı.

Gösterim öncesinde kürsüye çıkarak söz alan yönetmen Gökmen Ulu şunları söyledi, Kazdağları’nda verilen çevre mücadelesine değinerek, “Bu belgeselin yönetmeni olmaktan aynı zamanda Uğur Dündar ustanın öğrencisi olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Yapımda emeği geçen başta sevgili ustam Yılmaz Özdil olmak üzere bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz Çanakkale ruhunu kalbimizde taşıyoruz. Kalplerimiz Kaz Dağlarıyla, yaşam hakkı savunucularıyla ile birlikte atıyor. Bizler yaşamın tanıklarıyız. Biliyoruz ki halkın gücü karşısında hiç kimse duramaz” dedi.

Belgeselin sonunda açıklamalarda bulunan Gazeteci Uğur Dündar, Çanakkale’nin önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Çanakkale’nin sınırlarına girdiğimde her zaman tüylerim ürperiyor. Gerçekten dünya ölçeğinde eşsiz bir kent. Çok şey borçlu olduğumuz bir şehir. Çocukluğumun en güzel yıllarının burada geçmiş olması, benim hayatımın ve yaşam çizgimin belirlenmesinde çok etkili olmuştur. O kahramanlardan aldığımız derslerle hayatımızın doğru yönde şekillenmesinin çok katkısı olduğu kanısındayım. Ne yazık ki bazıları bu çok özel şehrin değerlerine saygılı olamıyorlar, farkında değiller. Özenle korunması gereken bir doğaya sahip olduğunu, bir tarihe sahip olduğu, her karış toprağının kutsal olduğunun bilincinde değiller. Sayın Ülgür Gökhan’ın bu uğurda verdiği mücadele her türlü alkışa ve övgüye değer. Bütün dünyanın dikkatini çeken bir bayraktarlık yaptı. 30 Ağustos Zaferini yaratan Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerine sonsuz teşekkür ediyorum. Hepsinin aziz hatıraları önünde hürmetle, minnetle ve rahmet duyguları ile eğiliyorum”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise belgesel sonunda şunları söyledi, “Bu akşamın en doğru konuğunun Uğur Dündar olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu hoş tutmak için söylemiyorum. Biraz önce izlediğimiz belgeselden dolayı söylüyorum. Sizde herhalde benim söylediklerime katılıyorsunuz. İşte halkın içinden, halk için o görevi yapmış ve 50 yılı tamamlamış birisi. Onurla seyrettik. İşte halkın içinden gelmek böyle bir şey”

Etkinlik sonunda Başkan Gökhan, Dündar’a katkılarından dolayı hediye takdim etti. Sonrasında vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini kırmayan Dündar herkesi sahneye davet ederek herkesle tek tek fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum