Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜRKİYE SALLANIYOR!

Geçtiğimiz günlerde Manisa’da meydana gelen büyük depremden bir gün sonra Ankara’da da şiddetli bir deprem meydana gelmişti.

TÜRKİYE SALLANIYOR!
25 Ocak 2020 - 00:11

Bu akşam saat 20.55’te Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, yerin 10 kilometre derinliğinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman başta olmak üzere birçok ilde hissedildi.

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Elazığ'daki 6.8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 15'e yükseldi. Elazığ Valiliği ve Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamalara göre, 8'i Elazığ, 6'sı Malatya'da, 1'i Diyarbakır'da olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetti.Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Malatya'da üç ilçede 45 kişinin yaralandığı bildirildi. Elazığ'da da 225 kişinin yaralandığı açıklandı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde depreme evde yakalanan bir kadın kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Diyarbakır'ın Bismil ilesinde de hissedilen deprem anında Fırat Mahallesi'nde oturan 80 yaşındaki Sultani Sürer, kalp krizi geçirdi. Yakınlarının haber vermesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan 80 yaşındaki Sürer, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

AFAD'dan gelen uyarıya göre, "Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Telefon görüşmelerinde mümkünse web tabanlı uygulamaların ve SMS'lerin tercih edilmesi önem arz ediyor" ifadeleri kullanıldı.

AFAD'dan Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası büyüklükleri 2.7 ile 5.4 arasında değişen 35 artçı deprem kaydedildiği bildirildi.

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar gören binalardan birinde gerçekleşen doğalgaz patlaması sonucu yangın çıktığı bildirildi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter adresi üzerinden Elazığ depremi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. Kizilay destekleriniz için 'Deprem' yazın, 2868'e SMS yollayın, 10 lira katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü" dedi.

Deprem sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Hepimize geçmiş olsun. Can kaybı yaşanmaması en büyük temennimizdir. Tüm kurumlarımız seferber edilmiştir.Vatandaşlarımızın yetkililerin açıklama ve yönlendirmelerini takip etmelerini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'da meydana gelen ve Doğu Anadolu'daki birçok şehri etkileyen 6.5 şiddetindeki deprem sonrası açıklama yaptı. İmamoğlu, "Elazığ merkezli gerçekleşen depremin can ve mal kaybına yol açmaması en büyük temennimiz. Tüm bölge halkına geçmiş olsun, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İBB olarak her türlü yardım için hazırız" dedi.

SOYLU VE KURUM ELAZIĞ'A GİDECEK

İçişleri Bekanlığı'nın verdiği bilgiye göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gidecek.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından Erzurum, Tunceli ve Erzincan'dan arama kurtarma ekipleri, yardım malzemeleriyle bölgeye gönderildi. Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı yaptığı açıklamada, depremin ardından 5 ekibi destek için bölgeye gönderdiklerini söyledi.

UMKE, Türk Telekom, itfaiye ve elektrik arıza ekiplerinin de bölgeye hareket ettiğini dile getiren Karslı, "Yaklaşık 100 kişilik ekibi bölgeye gönderdik. Yardım ve çadır malzemesi dolu 2 tır bölgeye hareket etti" dedi.

DEPREM SURİYE'DE DE HİSSEDİLDİ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem, Suriye'nin kuzeyinde de hissedildi. Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki deprem, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib, Azez, Bab, Cerablus, Çobanbey, Afrin ve Telebyad bölgelerinde hissedildi.

Söz konusu bölgelerde vatandaşlar, panik halinde sokağa çıkarken, can ve mal kaybı yaşanmadı.

KILIÇDAROĞLU, ELAZIĞ VALİSİ İLE GÖRÜŞEREK BİLGİ ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile telefonda görüştü. Vali Kaldırım'dan ortaya çıkan tablo ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Elazığlılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'la da görüşen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'yı, yürütelen çalışmalara destek verilmesi için görevlendirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum