Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"TURİZM POLİTİKALARI YOLUMUZU HIZLANDIRDI"

45 Rus turizm acente temsilcisi Çanakkale’ye geldi.

"TURİZM POLİTİKALARI YOLUMUZU HIZLANDIRDI"
05 Mart 2020 - 11:01

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası’nın (ÇARO), Charter seferler ile İstanbul’a gelen ve tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen tarih, kültür ve gastronomi meraklısı Rusları bölgeye çekmek için girişimleri devam ediyor.  NTK Intourist, Istantour ve Global Branding firmalarının iş birliği ile Marmara Tur Programları devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale’den hayranlıkla ayrılan ATOR, Interfax Haber Ajansı, MoskovskiyKomsomolets, Tourprom, Tourdom, Kommersant gibi hem Rusya ana akım medyasının hem de turizm basının büyük isimlerinin ardından, kültür turları ve gastronomi alanında uzman 45 Rus turizm acente yöneticisi, Truva Atı önünde buluşarak, Çanakkale gezisi gerçekleştirecek.

Rus basınında, Türkiye rezervasyonlarında düşüş yaşanma ihtimali üzerinden haberlerin yer alması konusunda da değerlendirme yapan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Oda Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu, Rusya ile Türkiye arasında tırmanan siyasi gerginlikle beraber, “turizm ambargosu” riski beklemediklerini ifade ederek, 3-7 Mart tarihleri arasında Rus turizm acente temsilcilerini Marmara Bölgesinde ağırlayacaklarını ifade etti.  Başkan Müşterioğlu, “Turizm sektöründe kamu tarafından atılan isabetli ve başarılı adımlar, yolu daha hızlı yürümemize imkân sağladı. 2020 yılında da çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), Charter seferler ile İstanbul’a gelen ve tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen tarih, kültür ve gastronomi meraklısı Rusları bölgeye çekmek için girişimlerde bulunmuş, bölgenin turizm zenginliği NTK Intourist’e aktarılarak, Rusların projeksiyonlarını bölgeye çekmişti. Rus basın temsilcilerinin Çanakkale ve Balıkesir turlarının ardından, 45 Rus turizm acente temsilcisi de Marmara Bölgesine geldi.

 Rus acenta temsilcisi ve yöneticilerinin katılacağı info gezisi kapsamında İstanbul, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale illerinin turistik değerleri tanıtılyor. Bu bilgilendirme gezileri ile, bölgenin gastronomi, termal ve sağlık turizmi potansiyelini de Rusya ve BDT Ülkeleri pazarına tanıtmak hedefleniyor.

Rus basınında, Türkiye rezervasyonlarında düşüş yaşanma ihtimali üzerinden haberlerin yer alması konusunda da değerlendirme yapan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Oda Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu, Rusya ile Türkiye arasında tırmanan siyasi gerginlikle beraber “turizm ambargosu” riski beklemediklerini ifade ederek,kültür turları ve gastronomi alanında uzman Rus turizm acentelerini temsilcisini Marmara Bölgesinde ağırlayacaklarını ifade etti.

Başkan Müşterioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“TURİZM SEKTÖRÜNDE AMBARGO UYGULAMAK KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ”

“2019’da ülkemizi ziyaret eden 51,7 milyon turistin 7 milyonu Rusya’dan gelmişti. Rusya ve Türkiye ilişkilerinde tırmanan gerilimin, daha önce iki ülke arasında, bir uçak krizinin ardından yaşanan   olumsuzluğu yineleyeceğini düşünmüyoruz.  Turizm anlamında yeni bir ambargo uygulamak kimseye kazanç sağlamaz. Bir yandan koronavirüs yüzünden dünyada tur satışları düşerken, diğer yandan Suriye krizinin tırmanmasıyla Türkiye’ye de ihtiyatlı bir yaklaşım sergilenebileceği öngörülüyor fakat Türkiye Rus vatandaşların, uzun yıllardır en çok tercih ettikleri turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Herhangi bir ambargo kararı, sadece ülkemizi değil, Rus acenteleri de tur iadeleri ve salgın nedeni ile azalan destinasyon tercihleri bağlamında çok zor durumda bırakır.”

45 RUS TURİZM ACENTESİ TRUVA ATI ÖNÜNDE BULUŞACAK

“ÇARO girişimleri, NTK Intourist, Istantour ve Global Branding firmalarının iş birliği ile Trakya, Çanakkale ve Balıkesir’in içinde bulunduğu Marmara Tur Programları dizayn edildi. Bu sayede Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde 7800 alt acentesi bulunan Rusya’nın en eski ve en büyük tur operatörü İstanbul’a getireceği Rus turistleri bölgemize taşıyacak. Intourist firması da Rusya’nın en önemli turizm haber kuruluşların ıAralık ayında Çanakkale ve Balıkesir’e getirdi. Çanakkale ve Balıkesir’de ağırlanan basın mensuplarının içinde ATOR, Interfax Haber Ajansı, Moskovskiy Komsomolets, Tourprom, Tourdom, Kommersant gibi hem Rusya ana akım medyasının hem de turizm basının büyük isimleri vardı. Şimdi de 45 Rus turizm acente temsilcisini Marmara Bölgesinde ağırlayacağız. İstanbul ile başlayan gezi, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir’i kapsıyor.Tanıtım turunun Çanakkale ayağında gezimiz Truva Atı önünden başlayacak. Parion Antik Kenti ve Troya Müzesi ile devam edecek. Rus basın temsilcileri özellikle, Biga’da bulunan Parion Antik Kentimizi ve İstanbul'da düzenlenen “Attraction Star Awards” yarışmasında yaklaşık 80 müze arasından yılın en başarılı müzesi seçilen ve Avrupa’da yılın müzesi finaline kalan Troya Müzesi’ni övgü dolu sözlerle haberlerinde yer vermişti.  Acentelerin, ilimiz ve bölgemizi büyük bir hayranlıkla   deneyimleyeceğine eminim.   Bu tanıtım turlarının geri dönüşlerini olumlu anlamda alacağımıza inanıyorum. Turizm sektöründe Kamu tarafından atılan isabetli ve başarılı adımlar, yolu daha hızlı yürümemize imkân sağladı. 2020 yılında da çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum