Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'TURİST REHBERLERİ DESTEK BEKLİYOR'

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, “Birçok ülkeyi etkileyen Coronavirus (COVID-19) salgınının seyahat endüstrisine, sivil havacılığa ve turizm hareketlerine yönelik etkileri turist rehberlerinin bu sezondaki tüm gelirini elinden almış durumdadır” diyerek turist rehberleri için destek paketleri beklediklerini açıkladı.

'TURİST REHBERLERİ DESTEK BEKLİYOR'
24 Mart 2020 - 16:45

Başkan Müşterioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“OCAK VE ŞUBAT AYINDA, TÜM YIL GENELİ İÇİN TAKVİMLERİMİZE ALDIĞIMIZ BÜTÜN YURT İÇİ VE YURT DIŞI TURLARININ TAMAMI İPTAL OLDU”

“Birçok ülkeyi etkileyen Coronavirus (COVID-19) salgınının seyahat endüstrisine, sivil havacılığa ve turizm hareketlerine yönelik etkileri turist rehberlerinin bu sezondaki tüm gelirini elinden almış durumdadır.   Devletimiz, tüm birimleri ile virüsle mücadele kapsamında elinden gelen gayretini göstermektedir. Şu anda millet olarak en az can kaybı ile bu durumdan kurtulmaya kenetlendik. Fakat her zamanın rutini olarak kış boyu durgun geçen bir sezonun ardından tüm turist rehberleri mart ayı ile birlikte bölgemize gelecek kafileleri bekliyordu ancak oluşan durum turizmi durma noktasına getirdi ve şuan itibariyle tamamen durdu.  Ocak ve Şubat ayında, takvimlerimize aldığımız yurt içi ve yurt dışı turlarının tamamı iptal oldu.  21 Mart günü, 46 ülkeye daha uçuşlar durduruldu. Türkiye’den uçuşların yasaklandığı ülke sayısı 68 oldu. Yurt içi seyahatlerin ise tamamı durdu. Turizm fuarları gibi diğer tüm fuarlar iptal oldu. Birçok ülke giriş çıkışları kapadı.”

“SADECE BÖLGEMİZDE, TEK GEÇİM KAYNAKLARI TURİST REHBERLERİ OLAN 200’ E YAKIN TURİST REHBERİ VAR”

“Sadece bölgemizde, tek geçim kaynakları turist rehberleri olan 200’ e yakın turist rehberi var. Virüs tehlikesi, yayılmaya başladığı ilk andan itibaren turizme ağır bir darbe vurdu.  Ülke turizmi, dünyada yaşanan gelişmeler ve terör etkisi ile bir dönem yaşadığı ağır durgunluğu, turizm paydaşlarının çalışmaları ve devletimizin destekleri ile üstünden atmış ve rekorlara emin adımlarla koşarken, virüs tehlikesi turizme terörden büyük zarar verdi.”

“DEVLETİMİZDEN BEKLENTİMİZ, ÜLKE GENELİNDE YAKLAŞIK 12000 TURİST REHBERLERİNİ DE GÖZETEREK DESTEK PAKETLERİ AÇIKLAMASIDIR”

“Havaların ısınması ile birlikte tehlikenin ortadan kalkacağı düşünülse de turizmin ve turist rehberlerinin aldığı darbenin etkisi 2021 sezon başlangıcına kadar devam edebilir. Ekonomik anlamda darboğaza giren kesimler bir süre kendini toparlamak adına yurt içi ve yurt dışı seyahatlerini bir sonraki sezona saklayabilir. Öte yandan, karantina uygulamasının ne kadar süreceğini şu an için bilemesek de, uzun süre evde kalarak kendi izole eden kesimlerin, seyahate çıkmak istemesi de beklenir bir durum fakat bu turist rehberleri için bu senenin kurtarılır olduğu anlamına gelmez.  Devletten beklentimiz, turist rehberlerini de gözeterek destek paketleri açıklamasıdır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum