Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜM SANIKLARIN BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Çanakkale'de eski Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve 15 diğer sanığın yargılandığı davada karar duruşması gerçekleşti. Mahkeme, tüm sanıkların beraatine karar verdi.

TÜM SANIKLARIN BERAATİNE KARAR VERİLDİ
09 Temmuz 2024 - 11:42
Ülgür Gökhan, belediye başkanlığı döneminde su ve vicdan nöbeti sırasında madencilere karşı durduğunu belirterek, "Madencilere tepki göstermeseydim ve vatandaşlara ulaşım sağlamasaydım suç işlemiş olurdum" demişti.
Çanakkale'nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı'nın yakınına maden arama izni verilmesi büyük tepki çekmişti. Çevreciler ve vatandaşlar su ve vicdan nöbeti adı altında eylemler düzenlemiş, bu eylemler ülke genelinde geniş yankı bulmuş ve sonunda maden ruhsatı iptal edilmişti.
Belediye, eylemcilerin ulaşımını sağlamak için araç tahsis etmişti. 24 Kasım 2021'de müfettişlerin incelemeleri sonucunda, Ülgür Gökhan ve 15 idareci hakkında görevi kötüye kullanma ve kamu zararına neden olma iddialarıyla dava açılmıştı.
Ülgür Gökhan, savunmasında Atikhisar Barajı'nın belediyenin sorumluluğunda olduğunu ve suyu kirletme riski taşıyan maden arama faaliyetlerine karşı çıkmanın doğal olduğunu belirtti. Ayrıca, eylemcilere ulaşım sağlama kararının kamuyu zarara uğratmadığını ve beraatını istediğini ifade etti.
Bugün görülen karar duruşmasında tüm sanıklar beraat etti. Beraat sonrası konuşan Ülgür Gökhan, "Hep beraber beraat ettik. İnşallah çevre mücadelelerimizde beraber olmaya devam edeceğiz" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum