Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜM HASTANELER KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE EDECEK!

Çanakkale’de pandemi hastanesi olarak faaliyet gösteren ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’ne ilaveten, artık Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’de de koronavirüs hastaları tedavi edilecek.

TÜM HASTANELER KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE EDECEK!
09 Aralık 2020 - 12:26
Devlet Hastanesi, koronavirüs hastalarının tedavisine başlamadan önce günde ortalama 4 bin hastaya hizmet verirken, bugünden itibaren hastanenin kapasitesi yarı yarıya düşecek. Randevusu olmayan hasta kesinlikle kabul edilmeyecekken, hastanede koronavirüs tedavi görecek vatandaşlar için tüm hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nden üst düzeyde yetkililerden edinilen bilgiye göre, Türkiye’deki tüm hastanelerin koronavirüs vakalarına bakacağı öğrenildi.
Mart ayında Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinden sonra, Sağlık Bakanlığı tarafından, şehirlerdeki hastanelerin bazıları pandemi hastanesi olarak faaliyet göstermeye başlamıştı. Aylardır koronavirüs hastalarının tedavi edildikleri ÇOMÜ Üniversite Hastanesi, pandemi hastanesi olarak faaliyet gösteriyordu.
Bugünden itibaren, düzen değişti. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin de, artık koronavirüs hastalarının tedavisini üstlendiği öğrenildi. Devlet Hastanesi’nde, koronavirüs hastaları için yoğun bakımlar ve poliklinikler düzenlendi. Hastane içerisinde gerekli düzenlemeler yapıldı ve öğrenilen bilgiye göre B Blok’un büyük bir bölümü koronavirüs hatları için baştan aşağı revize edildi.
TÜM HASTANELER KORONAVİRÜS VAKALARI KONUSUNDA FAALİYET GÖSTERECEKLER
İl Sağlık Müdürlüğü’nden, üst düzey yetkililerden edinilen bilgiye göre, artık Türkiye genelinde tüm hastanelerin koronavirüs vakaları konusunda faaliyet gösterecekleri öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, koronavirüs hastalarının tedavisi Devlet Hastanesi’nde yapılmadan önce, hastane günde 3 bin ile 5 bin arasında vatandaşa hizmet veriyordu. Hastane artık yarı yarıya bölünürken, koronavirüs vakaları için yapılan düzenleme gereğince, kapasite düşürüldü.
Önümüzdeki günlerde 3-5 bin hastaya hizmet veren hastanede yarı yarıya bir düşüş yaşanacak. Randevusu olmayan hastalara daha önceden, belli oranda imtiyaz tanınırken, artık bu durumun son bulacağı öğrenildi. Randevusu olmayan hastalar asla polikliniklere kabul edilmeyecek. Her klinikte yatak sayıları tekrar düzenlendi ve kapasiteler yarı yarıya düşürüldü. Hastane tam anlamıyla 2 bölüme ayrıldı. Bir bölümde, randevulu hastalara bakılacak olurken, diğer bölümde koronavirüs tedavisi gören hastalar tedavi edilecek.
“VATANDAŞLAR ENDİŞELİ”
Kentte uzun süredir devam eden, korona ile sadece ÇOMÜ Üniversite Hastanesi mücadele ediyor söylemleri son bulacakken, vatandaşların kafasında soru işaretleri oluştu.
Kentliler, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’nin kapasitesi düşeceğinden dolayı, randevu sürelerinin uzayacağını ve muayene için günlerce bekleme durumu oluşmasından endişe ediyorlar. Önümüzdeki günlerde iki hastane ile korona mücadelesi birçok şeyi ortaya çıkaracak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum