Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜBİTAK YAZ BİLİM KAMPI BAŞLADI

Çanakkale Belediyesinin de destek verdiği TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı (Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk) 24 Haziran 2019 Pazartesi günü itibariyle başladı.

TÜBİTAK YAZ BİLİM KAMPI BAŞLADI
27 Haziran 2019 - 15:08

24 Haziran - 14 Temmuz 2019 tarihleri arasında 3 ayrı dönemden oluşacak Yaz Bilim Kampına ortaokul 6. sınıfa devam eden, Haziran 2019 tarihi itibariyle 7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek 12 yaş grubu çocuklar katılım sağlayacak. Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, Soma madeninde çalışan ve maden kazasında hayatını kaybedenlerin çocukları ile şehit çocukları ve gazi yakınlarını kapsayan Kamp, öğrencileri bilimle tanıştırarak hem eğlenceli hem de eğitici bir yaz geçirmelerini hedefliyor.

Yürütücülüğünü ÇOMÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın gerçekleştirdiği Yaz Bilim Kampında mekan olarak Çanakkale Özel Kolej Yerleşkesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu ve Dardanos Yerleşkelerinin yanı sıra derslikler, atölyeler, laboratuvarlar, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları kullanılacak olup, ekipte alanlarında uzman eğiticiler yer alacaktır.

Çanakkale Belediyesinin de destek verdiği Yaz Bilim Kampı 6’şar günlük programlarla üç dönem gerçekleşecek olup, kampa yaklaşık 120 öğrenci katılacaktır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum