Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TROYA ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ START VERDİ

9-10 Ekim tarihlerinde Susan Otelde 1.si düzenlenecek olan Troya Zeytinyağı Festivali Açılış ve tanıtım kokteyli düzenlendi.

09 Ekim 2021 - 10:55 - Güncelleme: 09 Ekim 2021 - 11:05
Açılış ve tanıtım kokteyline Çanakkale Belediye Başkan yardımcısı İrfan Mutluay, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Belediye meclis üyeleri, Akademisyenler ve davetliler katıldı.

Kokteylde bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı İrfan Mutluay; "Böylesi güzel ve değerli bir organizasyonu hayat geçiren düzenleme komitesine teşekkür ediyorum. Zeytin kutsal ağaç, mitolojide yeri olan ve en zor coğrafi koşullarda yetişen zeytini ne yazık ki ülkemizde yeterince hak ettiği değeri veremedik. Bu festival her yönüyle çok özel ve değerli bir organizasyon, emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Çanakkale Turizm  Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan ise yaptığı konuşmada; "Zeytin ve Zeytinyağı ülkemizin ve bölgemizin, özellikle Çanakkale'mizin çok önemli bir değeri. Bizlerde Çanakkale Turizm  Tanıtma Derneği olarak Çanakkale Zeytinyağı ve Zeytin Üreticileri Derneği ile ham bu değeri bir adım daha öne çıkarmak, Çanakkale Turizmine katkı sağlamak için dört ay önce bu fikirle yola çıktık. O kadar güzel bir fikir olduğu başta bana çok sıcak gelmese de Çanakkale'de ki tüm paydaşlar ile bir araya gelince yaptığımız işin ne denli değerli olduğu ortaya çıkmaya başladı. Çanakkale Valimize, Belediye Başkanımıza, ÇTSO Başkanıma ve yönetimine, 18 Mart Üniversitemize, ÇTB yönetimine, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Çanakkale Zeytinyağı ve Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Erdinç Üzden yaptığı konuşmada, " Derneğimiz yeni kuruldu ve ilk icraatımız olarak bu festivalimizi yapma kararı almak oldu. Homerosun 'Altın Sıvı' dediği Zeytinyağımıza değer katmak ve üreticimizi desteklemek amacı ile yaptığımız bu festivalin ne kadar önemli olduğunu bizler gibi konuşmacılarımızda dile getirdi. Buraya gelerek bizleri onurlandırın tüm davetlilerimize ve destekçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Festival 9 Ekim (yani bugün) Resmi açılış töreni ve bir çok etkinlik ile devam edecek. Katılmak isteyen vatandaşlarımız için Çanakkale Cumhuriyet Meydanından her saat başı araç kaldırılacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum