Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TROİA'DA DİKKAT ÇEKEN BULUŞ!

Tevfikiye Köyü’nde yer alan, Troia antik kentinde sürdürülen çalışmalar esnasında, zeminde mozaikler bulundu. Buluş büyük heyecan yaratırken, ortaya çıkarılan mozaikler, titiz ve dikkatli çalışmalar sayesinde, adeta tarihe ışık tuttu. Konuyla ilgili Troia Müzesi tarafından bilgilendirme yapıldı.

TROİA'DA DİKKAT ÇEKEN BULUŞ!
08 Ekim 2021 - 17:51
Troia antik kentinde, sürdürülen çalışmalarda heyecan verici bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz gün, Troia Müzesi Müdürlüğü ve Troia antik Kenti Kazı Başkanlığı ortaklığında yapılan çalışmalarda, zeminde Helenistik ve Roma dönemlerine ait yapının zemininde mozaik bulundu. Titiz ve kapsamlı çalışmalar sonucunda bulunan mozaikler heyecan yaratırken, Troia antik kentinde adeta tarihe yeniden ışık tutuldu.

Troya Müzesi tarafından sosyal medyada yapılan bilgilendirmede, “Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde yer alan, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti kazısı için dönüm noktası olacağı düşünülen zemin mozaiği gün ışığına çıkarıldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan, açık hava müzesi niteliğindeki Troya Antik Kenti’nde kazı çalışmaları tarihe ışık tutuyor.

Antik kentin girişindeki “Aşağı Şehir” bölgesinde Troya Müzesi Müdürlüğü ile Troya Antik Kenti Kazı Başkanlığınca yapılan kazıda, Helenistik ve Roma dönemlerine ait bir yapının zemininde mozaik bulundu” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum