Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TRAFİK DRONE İLE DENETLENDİ!

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen Jandarma Trafik Timleri ve Jandarma Asayiş Timleri, Merkez-Kirazlı, Ayvacık-Behram, Kadırga Yol Ayrımı, Biga-Karabiga İl Yolu, Eceabat-Kilye Kavşağı ile Ezine-Hisaralan Kavşağı yol arama ve kontrol noktalarında, 29 Haziran – 05 Temmuz 2020 tarihleri arasında Drone ile havadan trafik denetimi gerçekleştirdi.

TRAFİK DRONE İLE DENETLENDİ!
08 Temmuz 2020 - 12:01
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı’nın haberine göre; Yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi amacıyla havadan yapılan denetimlerde; sağ şeritte veya uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, kask takmama, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/park etme gibi hatalı hareketler Drone ile görüntülendi. Denetim esnasında yol kullanıcıları, pandemi tedbirleri kapsamında hareket etmeleri, maske takmaları, sosyal mesafe kurallarına riayet etmeleri, emniyetli bir sürüş için mola vermeleri, trafik kurallarına uymaları, yorgun ve uykusuz bir şekilde yolculuk yapmamaları konusunda ikaz edildi.

Yapılan denetim sonucunda 346 araç sorgusu yapıldı. 5 araç trafikten men edilirken 21 araç sürücüsüne de toplam 13 bin 502 TL idari para cezası uygulandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum