Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TOPLU TAŞIMADA HES KODU UYGULAMASI İÇİN SON TARİH 31 ARALIK!

Tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgın hastalığıyla mücadele kapsamında Çanakkale Belediyesinin de başlatmış olduğu çalışma doğrultusunda toplu taşımada kullanılan ulaşım kartlarının HES uygulamasına entegre işlemleri devam ediyor. Son tarih ise 31 Aralık 2020.

TOPLU TAŞIMADA HES KODU UYGULAMASI İÇİN SON TARİH 31 ARALIK!
29 Aralık 2020 - 13:08
Kent genelinde sürdürülen salgın hastalıkla mücadeleyi ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerinde de titizlikle yürüten Çanakkale Belediyesi, salgın hastalığın bulaşma riskinin azaltılması, hastalık tanısı konulan kişiler ve tanı konulan kişilerle teması bulunan vatandaşların tespit edilerek izolasyona tabi tutulmalarını sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasının toplu taşımada kullanılan ulaşım kartlarına entegre edilmesine yönelik çalışmalarını tamamladı.
Bu kapsamda kentlilerimizin, elektronik ulaşım kartlarını hes.canakkale.bel.tr adresinden; T.C. kimlik numarası, HES kodu ve ulaşım kartı numaralarının girişini yaparak HES uygulamasına tanımlamaları gerekmektedir. Zorunlu entegre işlemi için son tarih 31 Aralık 2020’dir.
TOPLU TAŞIMADA HES KODU NE İŞE YARAYACAK?
Uygulamanın hayata geçmesi ile birlikte Covid-19 tanısı konulan veya tanı konulan kişilerle temas halinde bulunup izolasyonda kalması gereken kişilerin izolasyon süreleri boyunca kişisel Kent Kart’ları da otomatik olarak kullanım dışı bırakılacak. Öte yandan, uygulama ile birlikte izolasyonda olması gerektiği halde şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı belirlenen kişilere yönelik gerekli idari yaptırımların uygulanması amacıyla İçişleri Bakanlığı aracılığıyla Valilik ve Kaymakamlıklarla da iletişime geçilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum