Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"TEPKİ GÖSTERMESEYDİM SUÇ İŞLEMİŞ OLURDUM"

Ülgür Gökhan Belediye Başkanlığı döneminde yargılandığı dava duruşmasında, kamuyu zarara uğrattığı suçlamasını kabul etmeyerek, “Su ve vicdan nöbetinde madencilere tepki göstermeseydim ve vatandaşlara ulaşım sağlamasaydım işte o zaman suç işlemiş olurdum” dedi.

"TEPKİ GÖSTERMESEYDİM SUÇ İŞLEMİŞ OLURDUM"
27 Nisan 2024 - 11:41
Kirazlı mevkiinde özel bir şirket maden arama çalışması yapmak üzere izin almıştı. Maden sahası Çanakkale’nin tek içme suyunun karşılandığı Atikhisar Baraj havzasına yakın olduğu için çevreciler ve birçok vatandaş ayağa kalkmıştı. Maden arama sahasına yakın bir noktada vatandaşlar, su ve vicdan nöbeti altında eylem başlatmıştı.
Eylemler ülke genelinde çok ses getrince maden ruhsatı iptal edildi. Eylemler sırasında Çanakkale Belediyesi tarafından vatandaşların eylem yerine gitmesi için araç tahsis edilmişti. 24 Kasım 2021 tarihinde müfettişlerin incelemeleri doğrultusunda, dönemin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın içinde bulunduğu 16 idareci hakkında, görevi kötüye kullanma ve kamuyu zarara uğrattığı gerekçesi ile dava açılmıştı.
Davanın 5’inci duruşması Çanakkale 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kararın çıkması bekleniyordu ama Hakim dosyayı incelemek istediğini belirterek duruşmayı 8 Temmuz tarihine erteledi.
Duruşmaya katılan dönemin Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan savunmasını yaparken, “Maden sahası kentin tek içme suyunun karşılandığı Atikhisar Barajı havzasına çok yakın ve suyu kirletme riski oluşturuyordu. Belediye olarak DSİ ile anlaşmamız gereği Atikhisar Barajı ve havzası Belediye’nin sorumluluğunda. Bu riske tepki göstermemiz çok doğaldır. Ben vatandaşların eylem yerine gitmeleri talepleri doğrultusunda kayıtsız kalamazdım ve araç tahsisi yapıldı. Çanakkalelilerin içme suyunu korumaya çalışması kadar doğal bir durum olamaz. Eğer o zaman bende madencilere tepki göstermeyip, vatandaşlara ulaşım sorunu sağlamasaydım, işte o zaman suç işlemiş olurdum. Bunda görevi kötüye kullanma ve kamuyu zarara uğratma oluştuğuna inanmıyorum ve beraatımı  istiyorum” dedi.
Gökhan’ın savunmasının ardından diğer sanıklarda dinlendikten sonra Hakim dosyayı tekrar incelemek istediğini belirterek bir sonraki duruşmanın 8 Temmuz 2024 tarihinde saat 15.00’da yapılacağını söyledi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum