Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TARİHİ ALANDA YENİ BİR PROJE

Tarihi Alan Gazi Köylerde Şifa Çiçekleri Açıyor projesi önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Alanda, kuru tarım arazilerinin, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ile değerlendirilmesi bekleniyor.

TARİHİ ALANDA YENİ BİR PROJE
20 Ocak 2022 - 10:35
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, konuyla ilgili yapılan paylaşımda “Tarihi Alan Gazi Köylerde Şifa Çiçekleri Açıyor Projesi Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yürütücülüğünde hayata geçecek olup, proje ortaklarından Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) ile fizibilite çalışmaları ve istişare toplantıları yapılmıştır.

Proje ile Tarihi Alanda yer alan kuru tarım arazilerinde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak doğal bitki örtüsünde var olan floranın canlandırılıp tarımsal gelirin yükseltilmesi, Gazi Köylerde yaşayan tarımsal nüfus için örnek teşkil edecek benzer uygulamaların artırılması amaçlanmaktadır.

Proje hayata geçtiğinde flora zenginliğinin ortaya konulmasının yanında Tarihi Alan ziyaretçileri için alternatif destinasyon alanı oluşturulmuş olacak, ziyaretçi profili botanik turizmi sayesinde çeşitlendirilecektir.
Muharebe alanları olarak öne çıkan ve inanç turizmi ile tanınan Tarihi Alanın açık hava müzesi niteliği ile tüm dinamiklerinin ortaya konması, kırsal kalkınma projeleri sayesinde tarımsal nüfusun ekonomik girdisinin artırılması Başkanlık olarak öncelikli hedeflerimizden olup bu minvalde çalışmalarımızı farklı disiplinlerden uzman ekibimizle sürdürüyoruz” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum