Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"TAMAMEN DEVLET SU İŞLERİNDE TEKNİK BİR KONU"

Çanakkale Belediye Başkanı ve Adayı Ülgür Gökhan AK Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider’in içme suyu ihalesi ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

09 Mart 2019 - 11:09

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan AK Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider’in ‘Devlet Su İşleri Çanakkale içme suyu için ihale yaptı, şantiye kurdu fakat belediye başkanımız birkaç konuşmamıza rağmen hala ödenek yokluğundan dolayı işin yürümediğini söylüyor’ açıklamasına cevap verdi. Başkan Gökhan, “Bir an önce ödeneğini çıkarttırsın gelsin yatırıma başlansın. Bizim bu konuda değiştirmemiz gereken herhangi bir şey yok. Ne imar planı değişikliğine gerek var ne de başka bir belediyenin yapması gereken bir işlem var. Tamamen Devlet Su İşlerinde teknik bir konu” dedi.

 Başkan Gökhan açıklamalarının devamında, “Son günlerdeki içme suyu arıtma tesisimiz ile ilgili Çanakkale gündemine düşen spekülatif konularla ilgili konuşmak istiyorum. İçme suyu arıtma tesisimiz Devlet Su İşleri tarafından bizim çalışmamız 2013 yılından beri sürüyordu. Sonuçta 2017 senesinde ihalesi yapıldı. Biz yer teslimini yaptık fakat geldiğimiz noktada o zaman da ödeneğin olmadığını gördük. Müteahhitle yer teslimini yaptık. İnşaatın başlamasını beklerken, Devlet Su İşleri ile teknik konuda yazışmalarımız oldu. Tamamen ihalenin dışında tekniği, yapımı ile ilgili değil ya da teknolojisi ve başka konulardaki değişiklikler için değil. Tamamen vaziyet planında yerleşimle ilgili bir önerimiz oldu. Bu bir öneriydi. İhaleyi durduracak konu yoktur. Devlet Su İşleri ile şifahen görüşülmüştür.  Bunların yapılması için müteahhit beklenmektedir. Tamamen o alana belediyenin arsası üzerindeki çok basit bir değişiklik. Devlet Su İşleri bu değişiklik olunca arkadaki idari binanın öne alınmasını kendileri önerdi. Bu şekilde Devlet Su İşleri ile karşılıklı ilişkiler devam ediyordu. Fakat ödenek bir türlü oluşmadı. 2019’a girerken niye başlamıyor diye soruldu. Bu seferde Cumhurbaşkanlığı genelgesi bize gönderildi. 2019 yılı sonrasına aktarılacak yatırımlar içerisinde gördük. 50 bin lira da ödenek olmuş sadece. Resmi Gazete’de de yayınlanmış” dedi.

Başkan Gökhan açıklamasının devamında, “Sayın Ayhan Gider çok arzu ediyorsa ki ettiğini biliyorum bir an önce ödeneğini çıkarttırsın gelsin yatırıma başlansın. Onun dışında kent halkını tehdit eder gibi, ‘Biz bunu yaparız hemen ödenek buluruz gibi sözler yakışı kalmıyor. Bu kentin halkı sadece CHP’lilerden oluşmuyor. AKP’lisi de var MHP’lisi de var. Bu kent halkının esenliği ile ilgili bir yatırım. Siyasi bir yatırım değil. Öyle bir imkanı varsa bir an önce inşaatın başlamasına fırsat yaratabilir. Onun dışında bir aksaklık söz konusu değil” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum