Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI AVRUPA'YI TİTRETTİ

Avrupa Taekwondo Birliği (WTE) tarafından 01-03 Ekim 2019 tarihleri arasında İspanya’nın Marina D’or bölgesinde düzenlenen Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye Taekwondo Milli Takımı, 3 Altın 2 Gümüş 8 Bronz madalya alarak adeta Avrupa’yı inletti Türk sporcularımızın ortaya koymuş oldukları mükemmel maçlar şampiyonaya katılan ülkeler tedirgin etti.

TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI AVRUPA'YI TİTRETTİ
08 Ekim 2019 - 11:05

Çanakkale Taekwondo il temsilcisi ve Yıldızlar Milli takım antrenörü Hasan Altunışık sözlerine şöyle devam etti Milli takım antrenörü olarak görev aldığım Avrupa Taekvondo Şampiyonası’nda sporcularımız, şampiyon olabilmek için tüm hünerlerini ortaya koyarak mükemmel maçlar çıkartılar. Sporcularımızın almış oldukları bu büyük başarı sonucunda Türkiye, erkeklerde takım halinde Avrupa ikinciliğini, bayanlarda takım halinde Avrupa üçüncülüğünü genel klasmanda ise Avrupa ikinciliğini almayı başararak şampiyonaya damgasını vuran ülkelerden biriydik. Altunışık sözlerine şöyle devam etti,41 ülkeden 534 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın son gününde, erkeklerde 53, 61 ve +65 kızlarda ise 47, 59 ve +59 kilolarında da müsabakalar yapıldı. Şampiyonaya 51 sporcu ile katılan Türkiye’yi son gün müsabakalarında toplam 6 sıklette 9’u erkek 13’ü kız olmak üzere 22 sporcu temsil etti. Türkiye, son gün müsabakalarında 3 altın ve 3 bronz madalya elde ederek şampiyonaya muhteşem bir nokta koydu. Şampiyonanın son gününde erkekler 53 kiloda Berkay Erer ve 61 kiloda Ömer Furkan Körpe ile kızlar +59 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar, Avrupa Şampiyonu oldu. Erkekler 53 kiloda Alperen Ayaz, +65 kiloda Mehmet Efe Özdemir ve kızlar 59 kiloda Büşra Öztürk ise bronz madalyanın sahibi oldu. Şampiyon sporcular, Ay-yıldızlı bayrak ile salonda tur atarken, İstiklal Marşımızı İspanya’da okutmayı başardı.

TOPLAMDA 13 MADALYA

Türkiye, böylelikle şampiyonayı 3’ü altın, 2’si gümüş ve 8’i bronz olmak üzere 13 madalya ile tamamladı. Şampiyonanın ilk iki gününde kızlar 41 kiloda Zeynep Nur Sarıçiçek ve 44 kiloda Meryem Elif İyin ile gümüş, 29 kiloda Hayrunnisa Gürbüz 33 kiloda Nehir Geniş, 37 kiloda Gökçenur Şirin, 44 kiloda Şeyma Köseoğlu ve erkekler 65 kiloda Uğur Dekli ile bronz madalya kazanmıştı. Türkiye bu sonuçlarla genel klasmanda ve erkek takım sıralamasında Avrupa ikincisi, kız takım sıralamasında ise Avrupa üçüncüsü oldu. Türkiye Taekwondo Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, iyi bir şampiyonayı geride bıraktıklarını belirterek, “Yıldız takımımız 3 altın, 2 gümüş ve 8 bronz madalya ile gayet başarılı bir şampiyonayı geride bıraktı. Sporcularımız gelecek için umut verdiler. Yıldız milli takımlarımızda hem dünya hem de Avrupa şampiyonalarında başarılı olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum