Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TABYALARDA DÜZENLENEN ÖĞRENME ŞENLİKLERİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Çanakkale Valiliği himayelerinde, Halk Eğitim Merkezi organizasyonunda, Anadolu Hamidiye Tabyalarında Öğrenme Şenlikleri düzenlendi.

14 Haziran 2019 - 16:17

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmak, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendirmek, eğlenerek öğrenmeyi teşvik etmeyi hedeflediği ve yoğun ilgi gören Öğrenme Şenlikleri’ne Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Vali Yardımcısı ve Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenliklerde işaret dili korosu, ‘Çanakkale Türküsü’nü işaret dili eşliğindeki sunumları katılımcılardan büyük alkış aldı. Açılış konuşmalarının ardından stantları gezen Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, katılımcılar ile tek tek ilgilendi. Şenlikler kapsamında atölyeler, mehter gösterisi, sanat sergileri, yabancılar korosu, spor aktiviteleri, müzik dinletileri, halk oyunu gösterileri, geleneksel Türk kadın kıyafetleri sergisi yer aldı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Şenol; “Öğrenme Şenliklerini en son 2016 yılında düzenlemiştik.  4 Meslek Lisesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarihi Alan Başkanlığı destekleri, Çanakkale Valiliği himayelerinde, tarihi atmosferin altında, hayat boyu öğrenme programının tüm etkinlikleri yer almakta.  Resim, sanat, müzik, tiyatro, heykel gibi çok çeşitli sanat dallarında yanı sıra, kursiyerlerimizin 31 atölyesi bu alanda mevcut. El sanatları ve resim sergimiz ile ilk defa heykel sergimizde yer alıyor. Çanakkale’de ilk defa heykel kursu açtık. 24 yıl boyunca açılmayan halıcılık kursumuzun sergisi yine bu alanda mevcut. Spor aktiviteleri ve müzik dinletileri ile yabancılar koromuzda, Türkçe şarkılar seslendirecek” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum