Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU RENKLİ GEÇTİ

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü ile sürdürülebilir ve aktif yaşama dikkat çekmek için bu yıl Çanakkale’de 3.’sü düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 22 Eylül 2019 Pazar günü gerçekleşti.

23 Eylül 2019 - 16:40

Tur öncesi Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yapan organizasyon yetkilisi Ece Evcin, “Bisiklet çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Dünyanın gündeminde de yer alan iklim değişikliğinin nedeni bizim bireysel seçimlerimizle de ilgilidir. Şehirlerimizde ulaşım amaçlı bisiklet kullanımı karbon salınımını azaltacağı gibi soluduğumuz havayı da zehirlememektedir. Bisiklet, yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımız sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından tura katılan kadınlar rengarenk, süslü bisiklet ve kostümleriyle, Cumhuriyet Meydanı’ndan başladıkları yaklaşık 7,5 kilometrelik bisiklet turunu yine Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandırdı. Etkinlik katılımcıların dans gösterisi ile noktalandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum