Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

STUDY İN TURKEY YÖK SANAL FUAR ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) himayesinde 179 üniversitenin tek platformda buluştuğu sanal fuarda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, uluslararası öğrencilere tanıtıldı.

STUDY İN TURKEY YÖK SANAL FUAR ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25 Temmuz 2020 - 13:05
Yükseköğretimde uluslararasılaşma çabaları sonucu elde edilmiş kazanımların Covid-19 Küresel Salgınından etkilenmemesi amacıyla YÖK tarafından 20-22 Temmuz günleri arasında düzenlenen Study in Turkey YÖK Sanal Fuar etkinliği Rektörlük Senato Salonundan bir internet platformu üzerinden gerçekleştirildi.
Genel Koordinatörlüğünü ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu, yürütücülüğü Uluslararası Öğrenci Danışmanı Kerem Kaymaz tarafından yapılan Study in Turkey YÖK Sanal Fuar etkinliğinde TÖMER’den Müdür Yardımcısı Öğr. Gör.  Kemal Erkol, Öğr. Gör. Mesout  Kalın Salı, Erasmus Koordinatörü Ali Emrah Tokatlıoğlu ve ÇOMÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde okuyan Uluslararası öğrencimiz Kjendresa İseini üç gün boyunca öğrencilerden gelen soruları yanıtdılar. Ayrıca teknik konularda Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Cahit Kurt ve Tekniker Gürkan Karabaş yardımcı olurken destek hizmetlerinde Uluslararası Öğrenci Ofisi Şube Müdürü Aysel Barboroz, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatör Yardımcısı Ziya Arnavutoğlu, Bilgisayar İşletmeni Semih Özden ve Nigar Tosun, broşürler, afiş ve posterlerin tasarımlarında  ise Grafik Tasarımcı Hakan Yeleş katkı sağladı.
ÇOMÜ’nün Uluslararasılaşma ve Araştırma Üniversitesi olma yolundaki vizyon ve hedeflerine uygun bir hazırlığın yapıldığı etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak da katılarak, çalışmaları yerinde gözlemlediler.
İnternet platformu üzerinden normal fuarlarda olduğu gibi üniversitelerin her birine birer standın verildiği ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği fuarda, belirlenen akademik birimlerinden ilgili öğretim üyeleri video konferans yöntemi ile tanıtımlar gerçekleştirdiler ve öğrencilerden gelen soruları cevapladılar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum