Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE ANNE KIZ EĞİTİM GÖRECEKLER

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. sınıfta öğrenim gören Rana Berfin Orhan’ın annesi Mürvet Demirtaş Orhan, 2020-2021 Özel Yetenek Sınavları sonucunda Spor Yöneticiliği 1. Öğretimine engelli kontenjanından girerek ÇOMÜ’nün öğrencisi oldu.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE ANNE KIZ EĞİTİM GÖRECEKLER
22 Ekim 2020 - 16:03
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Özden Yurdakul ve fakülte akademisyenlerinin katılımıyla bir tören gerçekleştirildi.
ÇOMÜ öğrencisi Rana Berfin Orhan, karatede B Milli sporcu olarak, Türkiye'yi uluslararası spor müsabakalarında temsil ediyor.
Kızı gibi kendisi de milli sporcu olan Mürvet Demirtaş Orhan ise uzun yıllar Türkiye'yi uluslararası oyunlarda temsil etti. 2018'de geçirdiği trafik kazası sonrası spor yaşamını paralimpik oyunlar kapsamında okçuluk ve havalı silahlar branşında sürdüren Orhan, girdiği 2020 yılı Özel Yetenek Sınavı sonucunda kızının okuduğu fakültenin Spor Yöneticiliği Bölümünü engelli kontenjanından kazandı.
Rana Berfin Orhan, yaptığı konuşmada, annesiyle birlikte öğrenim görmekten dolayı mutlu olduğunu, dünyada az sayıda kişinin bu şansı elde edebileceğini söyledi.
Bu durumun herkese farklı geldiğini ama kendisi için çok normal bir durum olduğunu dile getiren Orhan, "Biz annemle hep arkadaş gibiydik ve bu onun üçüncü üniversitesi. O yüzden onunla okumak bana ne garip geliyor ne de çekineceğim bir durum. Bu durumdan mutluyum, gurur verici. Güzel bir şekilde eğitim hayatımıza devam edeceğimize inanıyorum. Annem çok hırslı, derslerine çok fazla önem veren birisi. Ben biraz daha dinlediğimle yaparım her şeyi. O sürekli not tutup, çabalar. Onun sürekli çalışması beni motive ediyor." diye konuştu.
"Hedeflere ulaşmanın yolu yılmadan çalışmaktan geçer"
Mürvet Demirtaş Orhan ise başarmanın bir sonraki hedef için yeniden azimle çalışmayı gerektirdiğini vurguladı.
Hedeflere ulaşmada her zaman yüzlerce engelle karşılaşıldığını belirten Orhan, şunları söyledi:
"Bu hedeflere ulaşmanın yolu yılmadan çalışmaktan geçer. Uğruna çalışıp, emek harcanarak kazanılmayacak hiçbir zafer yoktur. Ben engellerin ve zorlukların karşısında yenilgiyi asla kabul etmeyip, insan kudretinin ve zekasının yapıcılığına hep inandım. Hedeflerime ulaşmak için tüm engellere göğüs gererek, pes etmeyi hiç düşünmeden başarıya ulaşmanın yollarını aradım. Uğradığımız olumsuzluklar bize hep tecrübeler kazandırmıştır. Karşılaştığım zorluklar ne kadar büyükse, onların üstesinden gelmek o kadar gurur verici oldu."
Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu son yıllarda spora yapılan yatırımların önemine vurgu yaptığı konuşmasında  “spor kültürünü tabana yaymak zorundayız bu sebeple anne kızın ÇOMÜ’lü olması güzel bir örnek oldu” diyerek aileyi tebrik etti.

Orhan ailesinin tebrik eden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, “Algılara değil, olgulara baktığımızda, okula giden çocuklarımız şikayet ettiklerinde hep onlara ‘Keşke sizin yerinizde ben olsam, sizin yerinizde olmayı çok isterim’ gibi cümleleri sarf ederiz. Mürvet hanımı bunu başardı, kendisini tebrik ediyorum” diyerek fakülteyle ilgili bilgiler aktardı.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, törende yaptığı konuşmada spora ayrı bir önem verdiğini belirtti.
Başarılı olmak için sporun önemli bir unsur olduğuna işaret eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizin değerlerine bağlı gençler yetiştirmek istiyoruz. Biz, Spor Bilimleri Fakültesi ile bu konuda çok güzel örnekler vereceğiz. Spor etkinliklerinin tamamı gençlerimizi zihnen ve bedenen dinç tutan etkinlikler ve gençlerimiz için oldukça faydalı etkinlikler. Biz Spor Bilimleri Fakültesi ile akademik anlamda elimizden geleni yapıyoruz. Görüyoruz ki öğrencilerimizin memnuniyeti, ailelerinin de bizi tercih etmesine sebep olmuş. Bu tablo çok gurur verici diliyorum ki daha çok sayıda aile üyesini ÇOMÜ’de öğrenci olarak görebiliriz. Bu tören vesilesiyle aile üyelerini tekrar tebrik ediyorum"
Tören, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve Dekan Prof. Dr. Hürmüz Koç’un Rana Berfin Orhan ve annesi Mürvet Demirtaş Orhan’a hediye takdimleriyle sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum