Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SENDİKALARDAN BAŞKAN GÖKHAN'A DESTEK

Kirazlı Balaban mevkiinde altın ve gümüş madeni çıkarma çalışmaları yapan bir şirket, 13 Ekim tarihinde ruhsatının yenilenmemesinin ardından çalışmalarını durdurmuştu. Geçtiğimiz hafta ise şirket tarafından yapılan basın açıklamasında 200 çalışanın işten çıkarıldığı bildirilmişti.

16 Aralık 2019 - 16:10

Bu gelişmeler üzerine, bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Pınar Bilir'i hedef gösterici paylaşımlarda bulunulmuştu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İDA Dayanışma derneği bu sosyal medya paylaşımları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan ile Tüm-Bel sen Şube Başkanı Bülent Barın, Çanakkale Belediye Binası önünde ortak bir basın açıklaması yaparak, Başkan Ülgür Gökhan ve Pınar Bilir’e destek olduklarını bildirdiler.

Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan yaptığı açıklamada; " Geçtiğimiz günlerde Kirazlı Balabanda siyanürle altın arayan bir firmanın işçilerini işten çıkarmasına yönelik haberler gündeme gelmiş ve bazı sosyal medya hesaplarında bu konuyu Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Sayın Pınar BİLİR’e fatura etmeye çalışan manüpülatif ve kirli saldırılar yapılmıştır.

Öncelikle işlerine son verildiği söylenen işçi arkadaşlarımıza, konfederasyon temsilcileri, sendikalar olarak her zaman yanlarında olacağımızı beyan ederiz.

Ancak bu durumun bahsettiğimiz kirli söylem ve saldırılarda yansıtıldığı üzere Belediye Başkanımız Ülgür GÖKHAN ve Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanımız Pınar BİLİR ile dolaylı ya da dolaysız hiçbir bağı yoktur.

Çanakkale’de yaşayan, havasını soluyan, suyunu içen emekçiler olarak bizlerde Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı havzasında yapılmak istenen siyanürle madencilik faaliyetlerinin karşısındayız.

Kimse yaklaşık 200.000 ağacın katledilmesi ve siyanür ile yapılmak istenen madencilik faaliyetleri, karşısında susmamızı beklemesin.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN Çanakkale Halkının seçtiği Belediye Başkanı olarak üzerine düşeni yapmış, Kirazlı Balabanda yapılan ağaç katliamının, siyanürle altın işletmeciliğinin  gelecekte doğuracağı sorunlara parmak basmış, sorumluluğunu aldığı Çanakkale halkının geleceğinin sigortası olmuştur.

Eleştirenlere önerimiz Kirazlı Balaban’da tutulan Su ve Vicdan Nöbeti ile yapılan yürüyüşe olan katılıma bakmalarıdır. Çanakkale halkı oradaydı ve suyuna, doğasına, havasına, geleceğine sahip çıktı.

Siyanür ile yapılan altın işletmeciliği faaliyetlerinin sonuçlarını merak edenler, 30 Ağustos 2000’de Romanya’da bulunan Baire Mare Aurul altın madenindeki atık materyal barındıran siyanür havuzunun yıkılması sonucunda, Tizsa nehrine karışan siyanürün Sırbistan ve Bulgaristan’a kadar ulaştığını, yaşanan sızıntının insanların yanı sıra tüm ekosistemi tümüyle etkilediğini ölü nehir adını alan Tizsa da balıkların tamamının zehirlenerek nasıl öldüğünü, bölgede yaşayan vahşi hayatın nasıl yok olduğunu araştırabilirler.

İlimiz, Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma merkezi tarafından hazırlanan 1 Ocak 2019 da yürürlüğe giren ‘’Türkiye Deprem Tehlike Haritası’’ nda 1. Derece deprem bölgesinde yer almıştır.1. Derece deprem bölgesinde yer alan İlimiz sınırları içerisinde yapılmak istenen Siyanür ile altın işletmeciliği  faaliyetlerinin sonuçları halkımız adına acı verici olacaktır.

Özürlü bebeklerin doğum oranı, kanser vakaları artacak ve Sarıçay havzasında bulunan ekosistem yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.

Karşı karşıya kalınan bu tehlikeleri göz ardı edip, Çanakkale Halkının sesi Sayın Ülgür GÖKHAN ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Sayın Pınar BİLİR’e yapılan eleştiriler yersizdir.

Haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır. Sayın Ülgür GÖKHAN ve Pınar BİLİR haksızlık karşısında susmamış, üzerine düşeni yapmış, Çanakkale Halkının sesi olmuşlardır.

Bizler Çanakkale’nin emekçileri olarak kendilerine yapılan bu eleştirilere hep birlikte buradan karşı çıkıyoruz.

Bu bağlamda kimlere ve hangi amaçlara hizmet ettiği meçhul olan sosyal medya hesaplarının hedef gösterdiği Sayın Ülgür GÖKHAN ve Pınar BİLİR’in tırnağı kırılsa ilgili hesapları sorumlu tutacağımızı ve her türlü legal platformda Emekçilerin ve devrimci, cesur ve vatansever insanların yanında yer alacağımızı Kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum