Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SEMİZOĞLU'NDAN ÇANAKKALE ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARETİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Bölgesi ormanlarının FSC sertifikası ile belgelendirilmesi konusunda verdiği desteklerden dolayı Çanakkale Orman Bölge Müdürü Sayın Enver Demirci’yi makamında ziyaret ederek kendisinin nezdinde tüm Bölge Müdürlüğü ekibine teşekkür etti.

SEMİZOĞLU'NDAN ÇANAKKALE ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARETİ
15 Haziran 2020 - 11:03

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “ 2018 yılı Ekim ayında Odamızın başlattığı girişim ve lobicilik faaliyetleri sonucunda Çanakkale bölgesi ormanları FSC programına göre sertifikalandırıldı.

% 53’ü orman olan ve orman ürünleri sanayiinde Ülkemizde önemli bir paya sahip olan Çanakkale’de bu sektörde milli servetimiz orman ürünlerini ve atıklarını katma değeri  yüksek ve ihracata yönelik değerlendirmek üzere modern tesisler kurulmuştur. Bu tesislerin kendi ürettikleri ürünler için firmaları adına gerekli belgeleri bulunmasına rağmen,  Çanakkale Bölge Müdürlüğü’nün FSC sertifikası olmaması sebebiyle ihracatları sekteye uğruyordu.Yerli üretimin öneminin daha da arttığı özellikle bu günlerde; hiçbir ithal girdi olmadan milli kaynaklardan ihracata yönelik ürünler üreten firmalarımızın bu sertifikasyon sisteminden dolayı mağduriyetlerini giderilmesi amacı ile Odamızca girişimde bulunduk.

BU SERTİFİKASYON SİSTEMİ İLE ÇANAKKALE ORMANLARI GERÇEK ANLAMDA BİLİMSEL VE TEKNİK OLARAK KORUNMA ALTINA ALINMIŞTIR. 

Bu sertifikasyonun asıl amacı aslında  ormanlarımızın ekolojik, ekonomik ve sosyal olarak yani sürdürülebilir olarak işletilmesi, ormanlarımızın bozulmasına ve yok olmasına yönelik endişelerin ortadan kaldırılmasıdır ve bu sertifika ormanda yaşayan endemic flora ve faunadan orman işçisinin haklarına,karbon salınımından erozyona,tarihi ve kültürel değerlerden turizme kadar tüm ekosistemin değerlendirilmesi ile verilen bir sertifikadır. Sürdürülebirliği de bağımsız denetleyiciler tarafından denetlenen bir sistemdir. Yani ormanlarımızı gerçek anlamda korumanın teknik ve bilimsel olarak tescil edilmiş halidir.

Girişimimizin başlangıcından sonuçlanana kadar büyük emekleri geçen  başta T.C. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli olmak üzere, Çanakkale Milletvekillerimiz Sayın Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’na Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’e tekrar teşekkür ediyorum. Tabi bu aşamada  konunun Çanakkale tarafından sahiplenilmesi çok önemliydi. Bu süreçteki desteklerinden dolayı Çanakkale Orman Bölge Müdürümüz Sayın Enver Demirci’ye ve olumlu yaklaşımları ile çaba gösteren  tüm Bölge Müdürlüğü ekibine teşekkür için ziyarette bulundum.”dedi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Sayın Enver Demirci de Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “ FSC Sertifikası Çanakkale bölgesi ormanlarımız için çok önemli bir kazanımdır. Genel Müdürlüğümüzün yatırım programına alınmasında, hızlandırılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum