Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ŞEHİTLİK'TE YER GÖK 'BİZİM İSMAİL' SLOGANIYLA İNLEDİ

Biga Belediye Başkan Adayı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, Şehitlik'te meşaleler ve sloganlarla karşılandı. Şehitlik Meydanı doldu taştı. Başkan İsmail Işık, meclis üyesi adayları ile birlikte konuşma yapacağı alan güçlükle ulaşabildi. Şehitlik sakinleri Başkan Işık'ı Türk Bayrakları ve çiçekler ile karşıladı.

ŞEHİTLİK'TE YER GÖK 'BİZİM İSMAİL' SLOGANIYLA İNLEDİ
12 Mart 2019 - 11:42 - Güncelleme: 12 Mart 2019 - 12:20

"Biga’nın gerçek sahipleri, bu coşkulu ve güzel karşılama için teşekkür ederim. Hepinize iyi akşamlar diliyorum. Sağ olun, var olun. Sizlere bir şey söylemek istiyorum. Ben Sarıkayalım, Atilla Diren başkanım Sarıkayalı, Tamer başkanım Gümüşçaylı. Aramızda Çeşmealtılı, Yeniceköylü var. Şehitlik’te yaşayanların hepsi Bigalı. Biga denilince akla ilk gelenler sizlersiniz." sözleriyle konuşmaya başlayan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın konuşması 'Şehitlik seninle gurur duyuyor' sloganıyla ve coşkulu alkışlarla kesildi.

"KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUK"

'Biz de sizinle gurur duyuyoruz' diyen Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık;  "Geçen seçimde ve bu seçimde de Şehitlik bizi bağrına bastı. Allah hepinizden razı olsun. Beş yıl önce sizlerden aldığımız güç ve destek ile bizlere Biga’ya hizmet etme onuru yaşattınız. Öncelikle bunun için teşekkürlerimi sunuyorum. Beş yıldan bu yana dertlere derman olmak için çalıştık. Sizlerle beraber olduk. Hiç kimseyi ayırmadık. Parti ayrımı yapmadık. Mahalle ayrımı yapmadık. Bölge ayrımı yapmadık. Biga Belediyesinin hizmetlerinden, Biga Belediyesi'nin imkânlarından bütün Biga eşit şekilde yararlandı. Bundan sonra da eşit şekilde yararlanmaya devam edecek. Biga Belediyesi'ne gelip de ‘Benim işim olmadı.’ diyecek insan çıkmaz. Yasal çerçevede, imkânlar doğrultusunda her kesimden insanın işlerini halletmeye çalıştık. Bundan sonra da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

"BİR VE BERABER OLURSAK KAZANIRIZ"

Biga'ya 5 yıl daha hizmet etmek istediklerini söyleyen Millet İttifakı Adayı İsmail Işık; "Allah’ın izni ve sizlerin destekleri ile bu güzel kente beş yıl daha hizmet etmek için huzurlarınızdayız. Beş yıl boyunca gece gündüz demeden çalıştık. Biga Belediyesi'ni tam üç kat büyüttük. Bundan sonra büyütmeye devam edeceğiz. Şehitlik Mahallemizin güzel insanları, bu süreçte hiç kimseyi ötekileştirmedik. Bizdensin değilsin demedik. Bir ve beraber olduk. Biz bir ve beraber olduğumuz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yok.  Tarihimizde örnekleri çok. Yeter ki bir ve beraber olalım. Bütün güç işlerin üstesinden geldik ve gelmeye de devam edeceğiz. Yeni bir Biga ortaya çıkmaya başladı. Biga bölgenin parlayan yıldızı oldu. Biga dışından insanlar artık alışveriş ve gezmek için Biga’ya gelmeye başladılar. Bigalılar artık eskisi gibi alışveriş ve gezmek için Biga’nın dışına çıkmıyorlar. Sosyal ve kültürel yaşam standardı Biga’da bizim dönemimizde gelişti. Daha güzelini hep birlikte başaracağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır." ifadelerini kullandı.

Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık konuşmasını şöyle sürdürdü:

"SÖZ VERDİK, İLK TERAVİH NAMAZINI NAMAZGAH'TA KILDIK"

"Bizden önce çöplüğe dönmüş, kaderine terk edilmiş Namazgâh için burada söz vermiştim. Seçimlerden sonra Ramazan ayının ilk teravih namazını orada kılacağız demiştim.  İlk teravih namazını söz verdim gibi orada kıldık. Değerli Şehitlik sakinleri Biga Belediyesi olarak eğitim konusunu önemsedik. Osmangazi ilköğretim okulumuza çok ciddi yardımlar ve yatırımlar yaptık. Okulumuzun ne eksiği varsa tamamı Biga Belediyesi tarafından karşılandı. Yine ihtiyaçları olduğu konusunda bilgi aldık. Bu yaz tatilinde o ihtiyaçları da karşılayacağız. Şadan Doğan Anaokulunu seviyor ve destekliyoruz. Anaokulunun bahçesini ve çevresini düzenlemek bize nasip oldu.  Lütfen çocuklarınızı okula gönderin. Öğrencilerimize eğitim yardımları ile destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz bu dönemde önce TOKİ sosyal tesislerini sizlerin kullanımına sunduk. Bu tesisi sadece yapmakla kalmayıp içini de doldurduk. Gerek müzik aletleri gerekse dikiş nakış için alınan makineleri hizmetinize sunduk. Kadınlarımız, kızlarımız orada elbiseler diktiler. Gençlerimiz müzik öğrenmeye başladılar."

"SUDA GECİKME ZAMLARINI SİLECEĞİZ"

"Geçtiğimiz seçim döneminde su ücretlerini indireceğimi söylemiştim. 2014 Nisan ayında aldığımız ilk meclis kararıyla suyu yüzde 30 ucuzlattık. Mahallemizde su borcu olanlar var. Hiç kimseye borcundan dolayı bir işlem yapmadık. Ödeme konusunda yardımcı olduk. Bundan sonra da yardımcı olacağız. Su borçlarının gecikme zamlarını Nisan ayından sonra kaldıracağız. Borçları anapara üzerinden taksitlendireceğiz. Önümüzdeki dönem Biga’da evlerde suyun ilk 20 tonu ücretsiz olacak."

"DÜĞÜN SALONUNUN TEMELİNİ ATIYORUZ"

"Mahallemizin düğün salonu ihtiyacı var. Allah nasip ederse Cuma günü Namazgâhın yanında Sosyal konut projesiyle beraber düğün salonumuzun da temelini atacağız. Hem sosyal konutlar hem de düğün salonumuz Şehitlik mahallemize ve Biga’ya hayırlı olsun. Baki Kemancı ve Şeref Gülsüm’ü düşünün. Çocuklarımız ve gençlerimiz neden onlar gibi yetişmesin. Özellikle bu mahallemizde böyle bir potansiyel var. Güzel Sanatlar Lisesi'nin yerini Biga Devlet Hastanesi'nin yanındaki araziye hazırladık. Yakın zamanda Güzel Sanatlar Lisesinin temelini atacağız. Biga’dan yeni Baki Kemancılar, yeni Şeref Gülsümler çıkmasına vesile olacağız. Vatandaşlarımızın istekleri benim için her zaman öncelikli olmuştur. Sizlerin isteklerini gerçekleştirmek, bizlere her zaman mutluluk vermiştir. Geçen gün üst taraftaki TOKİ konutlarını gezdim. Orada yaşayan vatandaşlarımız mescit ve kuran kursu istediler. 1 Nisan’dan sonra hem mescit hem de kuran kursunu Ramazan ayına yetiştirip, sizlerin hizmetine sunacağız."

"HAKKINIZI ARAMAZSAM NAMERDİM"

"2015 yılında Birol hocam ve meclis üyesi arkadaşlarımızla bir karar aldık. Panayır ile ilgili sıkıntılar vardı. Vatandaşlardan şikâyetler geliyordu. 2015 ve 2016 yıllarında yapmayalım ve durumu görelim dedik. 2018 yılında yapacaktık fakat pazar yeri çöktü. O kaldırdığımız panayırı Ramazan Bayramı ile birlikte tekrar yapmaya başlayacağız. Bigalılar ister, sizin İsmail yapar. Ülkemizde ve Biga’da üzülerek duyduğumuz konuşmalar var. Özellikle her seçim döneminde yaşlılara, emeklilere maaşlarınız kesilecek diye korkutuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti 95 yıllık bir devlettir. Cumhuriyet tarihinde hiç kimsenin maaşı kesilmemiştir. Bu tip sözlere ve tehditlere kimse inanmasın. Biz var olduğumuz, sağ olduğumuz sürece hiç kimse vatandaşımızın parasına göz koyamaz. O maaşı kesemez. Şehitlik mahallesinden Biga’nın her hangi bir mahallesinden geliri, aldığı destek kesilen varsa bana gelsin. Hakkınızı sonuna kadar aramazsam namerdim.  Şehitlik Mahallesinin değerli sakinleri bu seçim çok önemli. Bu seçimde sadece bir başkan seçmeyeceksiniz. Bir anlayışı,bir hizmet etme aşkını seçeceksiniz. Yaptıklarımız ve tecrübemiz ortada. Biga halkı mutlu, Biga’nın mahalleleri ışıl ışıl, ışık ışık, cıvıl cıvıl oldu. Bunların devam etmesi için, rahatlıkla görebildiğiniz, odasının kapısı olmayan bir Belediye Başkanınız olsun istiyorsanız işte ben buradayım. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyor ve iyi akşamlar diliyorum. Sağ olun var olun."

Şehitlik Meydanı'nda gerçekleşen Halk Meclisi Toplantısına CHP Biga İlçe Başkanı Atilla Diren, İYİ Parti İlçe Başkanı Mahmut Aydemir, Belediye Meclis Üyesi Adayları da katıldılar.


YORUMLAR

  • 0 Yorum