Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"SEFALET ÜCRETİ"

Çanakkale Barosu, açıklanan CMK tarifeleri ile ilgili basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi.

"SEFALET ÜCRETİ"
17 Ocak 2024 - 11:17
Yapılan açıklamada; “Bir kez daha yüksek sesle tekrarlamak isteriz ki vekalet ücreti değil sefalet ücreti öngören CMK tarifesini kabul etmiyoruz” denildi.

Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2024 Yılı Tarifesi 13 Ocak tarihinde açıklandı. Konuyla ilgili Çanakkale Barosu’ndan açılama yapıldı. Kordon boyunda yapılan yürüyüşün ardından basın açıklamasını Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin gerçekleştirdi. Baro Başkanı Av. Keskin; “Unutulmamalıdır ki bu mücadele avukatlığın, mesleğin itibarının mücadeleleri olduğu kadar yurttaşın da hakkının ve haklılığımızın mücadelesidir. Bir kez daha yüksek sesle tekrarlamak isteriz ki, vekalet ücreti değil sefalet ücreti öngören CMK tarifesini kabul etmiyoruz” dedi.

“BİZLERE ‘VATANDAŞTAN ÇOK AL AMA DEVLET SİZE BU ÜCRETLERİ ÖDEMEZ’ DENİLMİŞTİR”
Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin; “Buna göre ortalama 3 yıl ve 5 yıl arası süren bir asliye ceza mahkemesi davası ile 3.930 TL’lik brüt ücret, 10-11 yıla kadar devam edebilecek şekilde süren uzun yargılamalarla karşılaştığımız Ağır Ceza Mahkemesi davalarında ücret 7.050 TL olmuştur. Ancak aynı devlet bizlerin, vatandaştan altında iş almamızı yasakladığı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesini ortalama %90,40 arttırmış, örneğin Asliye Mahkemelerinde 17.900TL almamızı ve yine Ağır Ceza Mahkemelerinde ise 29.800TL’nin altında dava almamızı yasaklamıştır. Bir diğer deyişle bizlere ‘vatandaştan çok al, çok vergi al ama devlet size bu ücretleri ödemez’ demiştir.

“BU MÜCADELE YURTTAŞIN DA HAKKININ VE HAKLILIĞIMIZIN MÜCADELESİDİR”
Tarifenin Çözümünün, bulunduğumuz ekonomik koşullarda yılda en az 2 defa artış ile KDV oranlarının adalete erişimin temel ihtiyaç olması sebebiyle kaldırılması ya da %1 oranına çekilmesi ile kalıcı olarak çözülebileceğini, artış oranlarının ise acilen meslek onuruyla bağdaşan oranlara yükseltilmesi için Türkiye Barolar Birliğinin önderliğinde 17 Ocak 2024 tarihli tüm Barolarımızın katılımıyla yapılacak toplantıdan çıkacak geniş katılımlı eylem planı ile birlikte mücadele etmeye kararlı olduğumuzu bildirmek isteriz. Unutulmamalıdır ki bu mücadele avukatlığın, mesleğin itibarının mücadeleleri olduğu kadar yurttaşın da hakkının ve haklılığımızın mücadelesidir. Bir kez daha yüksek sesle tekrarlamak isteriz ki, vekalet ücreti değil sefalet ücreti öngören CMK tarifesini kabul etmiyoruz” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç