Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI!

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesinin sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaparak, ardından basın açıklaması düzenlediler. Islıklar ve alkışlar içerisinde yapılan açıklamada, ‘makul bir ücret artışı’ vurgusu yapıldı.

06 Aralık 2021 - 16:57
Çanakkale’deki Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaparak, konuyla ilgili açıklama yapmak üzere Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar. ‘Hizmet var döner yok’, ‘Döner sermaye aranıyor’, ‘Vergi oranları %15’de sabitlenmeli’ gibi pankartlarla alanda buluşan sağlık çalışanları adına Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turan Çavdar açıklamada bulundu.

Çavdar, “Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip isi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Biz de çalışanlara bir bütün olarak bakarız. Ne ayrımcılığı kabul ederiz, ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz. Bizim için her bir çalışan değerlidir. Onların derdi, derdimiz, isteği, isteğimizdir” dedi.
“BU KİRLİ OYUNLAR TUTMAZ”
“Son günlerde görüyoruz ki, özellikle sosyal medyada algı oyunları ve yalanlarla sağlık çalışanlarının arasına fitne sokulmaya çalışılıyor” diyen Şube Başkanı Çavdar, “Çalışanlar için verdiğimiz haklı mücadeleye nifak tohumu ekip, ilgiyi ve gündemi başka yönlere çekmek isteyenler var. Gerçekleri değiştirip farkı yansıtmak gibi çirkinliklerle uğraşanlar var. İyi bilsinler ki onlara ne bizler ne de çalışanlarımız fırsat vermez. Bu kirli oyunlar tutmaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaynağından doğru bilgilere itibar edilmelidir” şeklinde konuştu.

“BU ARTIŞ YAPILMALIDIR”
Çavdar, taleplerini sıralayarak şunları söyledi: “Talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntılarının giderilmesi içindir. Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz. Sağlık müdürlüklerinden, toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimliğinden acil sağlık hizmetlerine, Bakanlık Hastanelerimizden, Üniversite hastanelere kadar velhasıl sağlık kurum ve kurulularımızın tamamında görev yapan tüm çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza bu artış yapılmalıdır. Bundan faydalanmalıdırlar.”

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum