Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SAĞLIK İŞÇİLERİ: "EĞİLMEYECEĞİZ, EZİLMEYECEĞİZ"

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale Şubesi tarafından, geçtiğimiz gün ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’nin önünde basın açıklamasında bulunuldu.

SAĞLIK İŞÇİLERİ: "EĞİLMEYECEĞİZ, EZİLMEYECEĞİZ"
28 Nisan 2022 - 11:42
Kamu Çerçeve Protokolü’ne tam uyum sağlanana kadar basın açıklamalarımıza ve eylemlerimize devam edeceğiz cümlesinin yer aldığı basın açıklamasında, “ Eğilmeyeceğiz, ezilmeyeceğiz, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” ifadesi kullanıldı.
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Temsilcisi Seçkin Yörük tarafından, ÇOMÜ Üniversite Hastanesi önünde, saat 12.30’da okunan basın açıklamasında, sağlık işçileri taleplerini kamuoyuna duyurdular. Eylemselliğe geçtiklerini belirten sağlık emekçileri, sonuç alınamazsa, basın açıklamalarına ve eylemlere devam edeceklerini duyurdular.
Sendika İl Temsilcisi Yörük tarafından yapılan basın açıklamasında, “Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında 01.10.2020 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 5-6 oturum yapılmasına rağmen Rektörlüğümüzün Toplu İş Sözleşme Komisyonu tarafından işçilerin ücretlerine %2-%3 teklif edilmiştir.
Ayrıca İkramiye ve Sosyal Yardımlara 696 Kanun Hükmünde Kararname’de yapılan Toplu İş Sözleşmesindeki 5+5=10 gün ikramiye, Sosyal Yardımlara ise 45-50 TL teklif edilmiştir.
Yapılan tekliflerin çalışan 550 işçi arkadaşımızın mağduriyetine sebep oluşturacağından dolayı sendikamız tarafından kabul görmemiştir.
Görüşmelerin sendikalar kanununa göre 60 günlük sürenin dolmasından sonra arabuluculuk yapılarak anlaşma sağlanmadığından Yüksek Hakem Kurulu’ na gitmiştir.
04.06.2021 tarihinde Yüksek Hakem Kurulu’ndan gelen Toplu İş Sözleşmesi İşçileri Mağdur etmiştir.
Rektörlük ile Genel Merkezimizin görüşmesi sonucunda 27.09.2021 tarihinde 5 maddelik ek protokol yapılmıştır. Fakat yıl sonunda gelen enflasyon farkından dolayı işçilerin ücretlerinde tekrar mağduriyet yaşanmıştır.
Bunun üzerine Sendikamızın yoğun çabası ve Türk-İş Genel Başkanımız Sn Ergün Atalay’ın desteği ile Çalışma Bakanlığı arasında görüşme sonucunda 07.01.2022 tarihinde Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede Kamu İş Yerlerinde çalışan tüm işçilerin mağdur olmaması için 2021-2022 Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolüne Tam uyum genelgesi yayınlanmıştır. Ayrıca 08.02.2022 tarihli Çalışma Bakanlığı , Türk-İş Sendikası ve İşveren Sendikası arasında Ek Protokol ile imza altına alınmıştır.
Bu çıkan genelge ile Türkiye Genelinde yaklaşık 13 Kamu İşyeri 2021-2022 Kamu Çerçeve Protokolü’ne tam uyum sağlamıştır.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi’nde Rektörlük ve toplu sözleşme komisyonunun katı duruşundan dolayı işçilerin hakkı olan sadece 2021 yılı için hakettikleri ortalama brüt 17.000 TL işçilere ödeme yapılması istenmemektedir.
Rektörlüğümüzün Bu Katı duruşundan dolayı Sendikamız Genel Merkezi işçilerin 2021 yılı alacaklarından kuruşuna kadar asla vazgeçmeyecektir. birkaç üniversite hastanesinde 2022 yılından itibaren imzalaması işçiye ihanettir. Biz 2021 yılı olmadan asla imzalamayacağız. 2021 yılı haklarımızın kuruşuna kadar alınması için siz emekçi kardeşlerimizi sendikamız çatısı altında birlikte haklı mücadeleye davet ediyoruz. Eğilmeyeceğiz , ezilmeyeceğiz , haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum