Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

REKTÖR ERENOĞLU "CUMHURİYETİN YÜZÜ BİLİM" ÖĞRENCİ KONGRESİNE KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Liselerinde başlatılan “Liselerde Bilim Uygulamaları Programı” kapsamında Çanakkale Fen Lisesi öğrencileri tarafından “Cumhuriyetin Yüzü Bilim” Öğrenci Kongresi gerçekleşti.

REKTÖR ERENOĞLU "CUMHURİYETİN YÜZÜ BİLİM" ÖĞRENCİ KONGRESİNE KATILDI
26 Şubat 2024 - 11:55
Kongrenin açılış törenine; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hava Özay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ile birlikte akademisyenler katıldı.

Kongrede öğrencilerinin Nanoteknoloji, İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Kaynakları, Geleceğin Teknolojileri, Bulaşıcı Hastalıklar ve Bağışıklanma, Kültürel Miras, Sosyoloji, Üç boyutlu Tasarım, Elektrikli Araçlar gibi farklı alanlarda hazırladıkları çalışmalar sunuldu.

Öğrencilerin yaptığı çalışmaları kendilerinden dinleyen Rektör Erenoğlu, Fen Liselerinin bilim üretim mutfağı olduğuna dikkat çekerek, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin imkânlarının bilimsel araştırma yapmak ve proje çalışmak isteyen lise öğrencilerine açık olduğunu, Fen Lisesi ile Üniversitenin farklı bölümleri arasında yapılacak protokoller ile iş birliğinin daha da artacağını, ortak projeler yapılacağını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum