Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"POZİTİFİ İZOLE ET, EVDE İZOLASYON OLMUYOR"

ÇOMÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Alper Şener yaptığı açıklamada, “Pozitifi İzole et, evde izolasyon olmuyor. Ev içi bulaş yüzde 60-70. O yüzden pozitif çıkanı yurt- okul- hastane neresi uygun ise kapalı tutmalı” ifadelerini kullandı.

"POZİTİFİ İZOLE ET, EVDE İZOLASYON OLMUYOR"
28 Ekim 2020 - 13:19
Prof. Dr. Alper Şener Covid Günlükleri isimli yazı dizinde Türkiye’nin pandemi stratejisinin ne olması konusunda açıklamalarda bulundu. Şener açıklamasında şunları söyledi; “ Test et; yüksek olduğu illerde her vatandaş test edilmeli. Düşük olduğu illerde hastane içi değil- belli yerlerde mobil test toplama merkezleri olmalı. Araç muayene istasyonu gibi; hatta aracı ile gidip- hiç inmeden test yaptırabilmeli çoğu ülkede olduğu gibi. Vatandaş test olmak istemiyor, çünkü pozitif çıkar ise işi ve işyeri ile ilgili sorun yaşıyor. Pozitifi izole et- evde izolasyon olmuyor. Ev içi bulaş yüzde 60-70 (kendi gözlemim)…o yüzden pozitif çıkanı yurt- okul- hastane neresi uygun ise kapalı tutmalı.”
PANDEMİ HASTANELERİ AYRILMALI
Şener açıklamasının devamında, “Pandemi hastaneleri ayrılmalı-iki işin bir arada yürüdüğü; hem korona hastasının bakıldığı- hem de diğer hastaların bakıldığı hastaneler olmamalı. Çünkü çapraz bulaş oluyor(temiz gelip- hasta çıkan) Sağlık personelinin konsantrasyonu bozuluyor, isteksizlik oluyor( korona tarafında çalışmama!) Hayatın normal akışından uzaklaşmak lazım- açık alanda vakit geçirmek( 10 kişiden az olmak kaydı ile), kapalı alanda 3 kişiden fazla olmamak( maskeli), toplu taşımada çift kat maske. Bu gidiş ile ABD’de 2022’de bitmesi öngörülüyor ise. Türkiye’de 2025’den önce bitmez.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum