Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

PEKİ O ŞEHİRLER NE OLACAK?

Türkiye Koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni bir dönemece girdi.

PEKİ O ŞEHİRLER NE OLACAK?
04 Nisan 2020 - 12:41 - Güncelleme: 04 Nisan 2020 - 13:02

Dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın açıkladığı 30 büyük şehir ve Zonguldak için yapılan şehirlere giriş ve çıkış yasağı kararının ardından şimdi akıllarda şu soru var;  'Bu illerin tam ortasında bulunan Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman'ın durumları ne olacak?"

Bilim Kurulunun önerileri üzerine alınan kararlar akıllara birçok soruyu getirdi. 20 Yaş altının sokağa çıkma yasağına çevrelerden olumlu tepkiler gelirken, 65 yaşın 60 yaşa çekilmemiş olması beklenileni vermedi. Ancak en büyük sorun ise 30 büyük şehir ve Zonguldak iline giriş çıkışların yasaklanmasıydı. Tam bir karantina önlemi alınan 31 ilde giriş ve çıkışlar kısıtlandı, ancak bunun yanında, bu kapsam dışında kalan ve giriş çıkışların yasaklandığı illerin ortasında kalan şehirler bir anlamda dışarısı ile bağlantılarını kesmek zorunda kalacaklar.

 "Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman" mecburi olarak kendilerine karantina uygulamak zorunda kaldı.  Bu kapsamda Karaman'ın tüm komşu illeri büyükşehir olduğu için doğal olarak Karaman iline de giriş çıkış kapanmış oldu. Açıklanan yasak Karaman'ı çevreleyen Konya, Mersin ve Antalya büyükşehir statüsünde olduğu için bu illere ve ilçelerine Karaman'dan giriş ve Karaman'a bu illere çıkış yasaklanmış oldu.

Bu durumda 30 büyük şehir ve Zonguldak için alınan tüm kararların bu şehirler içinde uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu.Bunun yanısıra Çanakkale, çevresinde bulunan büyük şehriler nedeni ile sadece Edirne ve Kırklareli ile bağlantı kurabilir bir durumda kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum