Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

PAZARDA KAFALAR KARIŞIK!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik problemler vatandaşı etkilediği gibi pazarcı esnafını da etkiledi. Cuma pazarında kimi pazarcı esnafı fiyatların çok değişmediğini dile getirirken, kimisi de fiyatların sürekli değişiklik göstermesinden yakındı.

PAZARDA KAFALAR KARIŞIK!
18 Aralık 2021 - 11:33 - Güncelleme: 18 Aralık 2021 - 11:37
Cuma pazarında pazarcı esnafları meyve ve sebze fiyatlarında meydana gelen değişikliği değerlendirdi. Havaların soğumasıyla birlikte tezgahlarda yaşanılan değişikliği ve son zamanlarda içinde bulunulan durumun yansımalarına değindiler.

"PAZARDAKİ FİYATLAR AŞIRI PAHALI DEĞİL"
Fiyatların önceki yıllara göre aynı olduğunu vurgulayan pazarcı esnafı "Fiyatlar 2 senedir aynı. Sattığım şeyi yine aynı fiyattan satmaya devam ediyorum. Bazen değişiyor ama pazardaki fiyatlar aşırı pahalı değil." sözlerini kullandı.

"ÜRÜNLER ESKİ FİYATTAN ÜRETİLDİĞİ İÇİN ÇOK DEĞİŞMİYOR"
Ispanağın kilosunun 8 TL olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren  pazarcı esnafı, bitmesin diye 9 TL'ye sattığını dile getirdi. İlerleyen zamanlarda da fiyatların maliyete binmezse çok değişmeyeceğini ifade eden pazarcı esnafı "Ürünler eski fiyattan üretildiği için pek fazla değişmiyor" dedi.
Başka bir esnaf fiyatların hallerde çok yüksek olduğuna dikkat çekerken bugün ile yarın arasında sürekli fiyatların değişiyor  olmasından yakındı. Pazarı market ile kıyaslayan pazarcı esnafı, fiyatların marketlerden iyi olduğunu söyledi.

"İNSANLAR HEP MARKETE MANAVA YÖNELİYOR"
Pazarda sattığı ürünlerin 50 kuruş ya da 1 lira kârına olduğunu söyleyen pazarcı esnafı bu durumu örneklerle açıklayarak şu ifadeleri kullandı:
"4 liraya domates alıyoruz; 5 liraya satıyoruz. Kabağı 6.5- 7 TL ye alıyoruz; 8'e satıyoruz. Köy biberini 9 TL' ye almışım; 10 lira satıyoruz. Ürünler taze ama marketler hep pahalı. İnsanlar hep markete manava yöneliyor. 50 kuruş kârına muz satıyoruz. Pazar her zaman iyi. Pazarcının depolama şansı yok. Pazarcı hep taze ürün sattığı için millet pazarları daha çok tercih etsin istiyoruz."

"HALDEN ALINAN SERA DOMATES, BİBERİ BUGÜN REKOR"
Hal piyasasının ayrı olduğunu belirten pazarcı esnafı "Ürünler satılırsa fiyatı yükselir satılmazsa ucuzlar. Milletin alım gücü varsa alır ve fiyatlar yükselir almazsa düşer. Hal piyasası ayrıdır. Halden alınan sera domatesi, biberi bugün rekor." dedi.

Bazı meyve ve sebze fiyatları şu şekilde:
Elma: 5 TL Armut: 6 TL Ayva: 5 TL Mandalina: 5 TL Havuç: 4 TL Muz: 8-10 TL Karnabahar: 4-3 TL Kabak: 8 TL Çeri domates: 8 TL Ispanak: 8-9 TL Roka: 3 TL Dereotu: 2 TL Maydanoz: 1.5 TL

HABER: Emine Kaşıkcı (stajyer)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum