Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

PARKLANMA SORUNU ORTADAN KALKIYOR,TRAFİK AKIŞI RAHATLATIYOR

Çan Belediyesi, İmar Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan, uygulamasını Fen İşleri Müdürlüğü'nün üstleneceği, Çan’da trafiğin yoğunluğunu ve parklanma sorununun yüksek olduğu bölgelerde çözüm faaliyetlerine başlıyor.

07 Mayıs 2022 - 12:19
Çan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “İlçemizde yoğun trafiğin yaşandığı İbrahim Bodur, Mesut Hulki Önür, Şehit Mustafa Kaya, Bülent Ecevit ve Atatürk caddelerimizdeki yoğunluğu ile düzensiz ve çarpık parklanma sorununu bitiriyoruz.
️ Sevgi yolu mevkiinde dönüşlerde araçlara kolaylık sağlayacak, trafik akışını aksatmadan sağlayacak ve bu bölgemizdeki düzensiz parklanma sorununun giderilmesi adına çalışmalarımıza başlıyoruz.
İngiliz modeli dediğimiz sisteme geçerek, her iki yönden gelen araçların istedikleri güzergaha rahatça dönmeleri sağlanacak.
️ Çan Lisesi önünde, sevgi yolundan gelen araçların Taşlıtarla istikametine devam etmeleri oldukça zordu. Kör nokta diye tabir ettiğimiz kısım, İbrahim Bodur Caddesinden gelen araçların görülmesinde sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bu bölgelere ekleyeceğimiz kavşak adaları ile hem trafik karmaşasına son vererek, güvenli ve kontrollü trafik akışını sağlayacağız, hem de öğrencilerin sık kullandığı bu alanımızı yayalara daha güvenli hale getireceğiz.
️ Akalın İş Merkezi'nin önünde bulunan döner kavşak, günün her saati yine çarpık ve düzensiz parklanma ve trafik düzensizliği sebebiyle oldukça karmaşık bir bölgemiz. Buraya eklenecek kavşak adası ve mevcut adanın revizesi ile hem araçlar, hem yayalar çok daha rahat bir şekilde bölgeyi kullanabilecekler.
️ Menderes Parkı Tatlı Su Çeşmesi Önü, Kadastro Binası mevkiinde de sıralı ve düzensiz parklanmadan oluşan yoğunluğu, kavşak adası ekleyerek ve mevcut adanın ve kaldırımın düzenlemesini sağlayarak rahatlatacağız. Meydandaki kavşaktan araç dönüşlerini kolaylaştıracağız.
️ Fatih Cami ilerisi, Şehitler Parkı ve Fatih Camii Şehit Mustafa Kaya Caddesi tarafı mevkilerinde belirlenen alanlarımıza da gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle o bölgemiz de yayalar ve araçlar için çok daha kullanışlı hale gelecek.
Yakın dönemde kullanıma sunduğumuz otoparklarımızın yanı sıra trafik akışı ve parklanma sorunlarının çözümü için de aralıksız çalışıyor, şehir trafiğimiz ve araç parkları çok daha düzenli hale gelene kadar çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğimizi de belirtmek istiyoruz.
Malumunuz, işimiz gücümüz ÇAN!” ifadelerine yer verildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum