Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"PANDEMİNİN 3. PİKİNİ YAŞIYORUZ"

Çanakkale Tabip Odası tarafından bugün, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde basın açıklamasında bulunuldu.

08 Nisan 2021 - 13:26
Hastane önünde yapılan basın açıklamasında, “Pandeminin 3. pikini yaşıyoruz. Solunum cihazı ve yatağınızın olması bir yeri yoğun bakım yapmaya yetmiyor” ifadeleri kullanıldı.
Çanakkale Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, ”Şu an itibariyle pandeminin 3. pikini yaşıyoruz. Vaka sayılarımız, servis ve yoğun bakım yatış sayımız çok yüksek. Mevcut genel yoğun bakımımızı, 2 covid yoğun bakıma ek olarak covid yoğun bakıma çevirmek zorunda kaldık. Bu durum yoğun bakım gerektirecek diğer hastalık durumları için de yatak bulma sıkıntısı yaşayacağımız anlamına geliyor.
“TAM DA PİK DÖNEMİNDE HEMŞİRE YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE İKİ AYLIK GÖREVLENDİRMELER YAPILDI”
Covid yoğun bakımlarında ise hemşirelere şimdiye kadar aylık görevlendirmeler yapılırken, tam da pik döneminde hemşire yetersizliği nedeniyle iki aylık görevlendirmeler yapıldı, her 2 saatte bir içinde çalıştıkları tulumlarla çalışmaya devam edemedikleri için diğer gruba görev devrediyorlar.
“SOLUNUM CİHAZI VE YATAĞINIZIN OLMASI BİR YERİ YOĞUN BAKIM YAPMAYA YETMİYOR”
Solunum cihazı ve yatağınızın olması bir yeri yoğun bakım yapmaya yetmiyor, yeterli sayıda personelinizi, dünya standartlarına uyarak, yıpratmadan çalıştırdığınızda yoğun bakım hizmeti vermiş oluyorsunuz. Bu koşullardaki bir çalışma sisteminde, hastalarımıza yoğun bakım hizmeti vermiş olmadığımızı, sadece yoğun bakımda ölme şansı vermiş olduğumuzu belirtmek isteriz.
“HİÇ BİR ÇALIŞANA ÖDEME YAPILMAMIŞTIR”
Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Ocak ayındaki döner sermayeden doktorların ancak 5’te biri yararlanmış, doktor dışı hiçbir sağlık çalışanı döner sermayeden pay almamıştır. Şubat ayında hastanenin elinde dağıtılabilecek bir döner sermaye olmadığı için covid servis ve yoğun bakımlarında çalışan hemşire ve doktorlar da dahil hiç bir çalışana ödeme yapılmamıştır.
“COVİD ÇALIŞANLARININ EK ÖDEMELERİ SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN ÖDENMELİDİR”
Covid çalışanlarına ek ödeme yapılması Sağlık Bakanlığı’nın güvencesi altında olmak zorundadır, döner sermaye üretemediği için parası olmayan hastanelerdeki covid çalışanlarının ek ödemeleri Sağlık Bakanlığı tarafından ödenmelidir.
Canını dişine takarak ve geceli gündüzlü, haftalık çalışma saatleri 40 saatin her zaman üzerinde çalışan sağlık çalışanları, uyduruk bir yıpranma payını değil, polislere, askerlere verildiği kadar, çalışma şekillerinin karşılığı olan anlamlı bir yıpranma payını hak etmektedirler. Sağlık çalışanları olarak yıpranma payımızı talep etmeye, her kamuoyuna seslenişimizde dile getirmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum