Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"ORMAN BENİM" FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak için 81 ilde ve bütün ilçelerde eş zamanlı olarak “Orman Benim” sloganı ile ormanlık alanlarda temizlik çalışması yapıldı. Çanakkale’deki farkındalık etkinliği ÇOMÜ Kampüsü Safiye Hüseyin KYK Kız Öğrenci Yurdu yolunda gerçekleştirildi.

"ORMAN BENİM" FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
04 Mayıs 2024 - 13:02
Türkiye genelinde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından,  “Orman Benim” sloganı ile 81 ilde ve bütün ilçelerde, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak için bir program düzenlendi. Programın Çanakkale ayağı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kampüsü, Safiye Hüseyin KYK Kız Öğrenci Yurdu yolunda gerçekleştirildi. Orman yangınlarına karşı farkındalık programına, Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ÇOMÜ öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
“AMACIMIZ YANGIN ÇIKMADAN ÖNLEM ALMAK”
Program kapsamında yol kenarındaki çöpler toplandı. Orman Bölge Müdürü Enver Demirci “Orman Benim” yangınlara karşı farkındalık programı ile ilgili yapığı açıklamada, amaçlarının yangın çıkmadan önlem almak olduğunu belirterek, “Benim Ormanım etkinliği kapsamında Türkiye’nin bütün illerinde ve tüm ilçelerinde bu etkinlik düzenlendi. Bizlerde, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Etim Müdürlüğü, ÇOMÜ öğrencileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile, ÇOMÜ’nün kız yurdu bölgesinde bu etkinliği gerçekleştirdik. Amacımız, çevremizin daha temiz olması, özellikle küresel ısınmadan kaynaklı son yıllardaki orman yangınlarına karşı dikkat çekmek ve yangın çıkmadan tedbir almak. Çıkan yangınlarının yüzde 87’si insan kaynaklı, yanan alanların da yüzde 99’u insan kaynaklıdır. Yangını çıkmadan önlemek için bu proje başlatıldı. Bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç