Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

OPET ARKEO-KÖY TEVFİKİYE SANAT GÜNLERİ'NİN DÖRDÜNCÜSÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

OPET’in “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında “2018 Uluslararası Troya Yılı” nedeniyle Troya temasıyla yenilenerek Arkeo-Köy kimliği kazanan Tevfikiye’nin sanatla anılan bir çekim merkezine dönüşmesi amacıyla düzenlenen Sanat Günleri’nin dördüncüsü genç-yaşlı her kesimden sanatseveri bir araya getirdi.

OPET ARKEO-KÖY TEVFİKİYE SANAT GÜNLERİ'NİN DÖRDÜNCÜSÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
16 Eylül 2019 - 10:32

4. Sanat Günleri 14 Eylül 2019 tarihinde OPET Arkeo-Köy Tevfikiye’de sanatseverlerle buluştu. Çanakkale’den sanatçı ve tasarımcıların katıldığı; tasarım sunumlarının, çocuklara yönelik birbirinden ilginç arkeoloji atölyelerinin, yarışmalar ve oyunların düzenlendiği Sanat Günleri kapsamında ayrıca “Troya’nın Gölgesinde” sergisinin açılışı da yapıldı.

2018 sonbaharında hayata geçirilen Tevfikiye OPET Arkeo-Köy Sanat Günleri ile bugüne kadar farklı yaş gruplarına yönelik atölyeler, sergiler, film gösterimleri, performanslar ile Arkeo-Köy’ Tevfikiye’nin etkileyici atmosferinde özgün bir buluşma alanı yaratıldı. Troya’dan ilham alan ve katılımcıları üretime dahil eden yaratıcı ve oyunsu bir deneyim yaşatmayı amaçlayan Sanat Günleri, 2019 yılında son kez kapılarını açtı.

4. Sanat Günleri kapsamında, OPET Arkeo-Köy Tevfikiye Galeri’de açılışı yapılan ve 15 Kasım tarihine kadar devam edecek “Troya’nın Gölgesinde” başlıklı sergide önceki sergilerden farklı olarak fotoğraf ve video sanatına odaklanıldı. Troya’nın tarihsel ve kültürel hafızasıyla, coğrafyanın ve doğanın insanın varoluşu üzerindeki etkilerine dair (Troya’ya zenginliği rüzgâr getirdi) bir bağlam açan sergide; Murat Germen, Hakan Kumuk, Tarık Gök, Saygın Mavinil, Ülkü Sönmez’in, arkeoloji ile tarihin çevre ve insan üzerinde bıraktığı izlere yoğunlaşan çalışmaları bir araya getirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum