Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

OBEZİTE OKULU 4. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Sağlıklı beslenmeyi ve hareketli yaşamı bir hayat tarzı olarak benimseten, obezite konusunda farkındalık yaratan Obezite Okulu, 4. dönem mezunlarını verdi.

OBEZİTE OKULU 4. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ
30 Aralık 2019 - 17:15

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi'nde 1 Ekim 2019 tarihinde başlayan programda katılımcılar 13 hafta boyunca takibe alındı. Diyetisyenler tarafından kişiye özel beslenme programları hazırlanarak diyet takibi gerçekleştirildi ve sağlıklı beslenmeye yönelik eğitimler verildi. Psikologlar tarafından bireysel görüşmeler yapıldı. Diyete uyum ve davranış değişikliği temelinde eğitimler verilerek motivasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Spor eğitmeni tarafından step ve pilates aktiviteleri yaptırıldı. Ayrıca düzenli açık hava yürüyüşleri ve egzersiz faaliyetleri gerçekleştirildi. 

 Her yaş grubundan katılımcının kabul edildiği programı 21 katılımcı başarı ile tamamladı. Yazılı sınav sonucu, devamsızlık durumu, verilen ödevlerin yapılması, ağırlık kayıpları, yağ kayıpları, beden kitle indeksindeki düşüş oranları ve bel incelmesi başlıklarında katılımcılar değerlendirilmiş olup 115 kg’ı yağ olmak üzere toplamda 125,7 kg ağırlık kaybı yaşanmıştır. Bu süreçte 6,6 kg yağdan olmak üzere toplamda 8,1 kg ağırlık kaybı yaşayan Sevim DEMİR 1. seçilirken; en başarılı diğer 3 katılımcı ise sonraki programlarda koç öğrenci olmaya hak kazanmıştır. Dereceye giren katılımcılara çeşitli hediyeler verilmiştir.

 Çanakkale Obezite Okulu 5. Dönem Programı kayıtları 06 Ocak 2020 ile 06 Şubat 2020 tarihleri arasında Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ek binası Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı (Barbaros Mah. 19 Mayıs Sok. No:12)’nda başlayacaktır. Her yaş grubundan katılımcının kabul edildiği ve ücretsiz gerçekleştirilen bu programın yeni dönem kayıtlarına başvuru şahsen yapılacaktır. Başvurular, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait web sitesi ve sosyal medya hesaplarından, aile hekimliklerinden ve hastanelerden duyurulacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum