Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

OBEZİTE OKULU 3. DÖNEM ÖĞRENCİLERİ DERSLERE BAŞLADI

Obezite ile mücadele etmeyi ve sağlıklı yaşamayı öğretmeyi hedef edinmiş olan Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde Obezite Okulu 3. Dönem Programına başladı.

OBEZİTE OKULU 3. DÖNEM ÖĞRENCİLERİ DERSLERE BAŞLADI
26 Şubat 2019 - 14:56

Her yaş grubundan katılımcının kabul edildiği programa 63 başvuru olmuş, 54 kişi mülakatlara katılmış ve mülakatlar sonucunda 26 öğrenci seçilmiştir. Öğrencilere diyetisyen tarafından kişiye özel beslenme programları hazırlanmakta ve psikolog tarafından bireysel danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Spor aktiviteleri öncesinde motivasyon ve psikodrama çalışmaları yaptırılarak öğrencilerin kaynaşması sağlanmakta ve ekip ruhu kazandırılmaktadır.

Bireysel danışmanlığın yanı sıra; sağlıklı beslenme ve davranış değişikliği temelinde teorik eğitimler ile öğrenciler bilgilendirilmektedir. Step, pilates ve yürüyüşler ile de öğrencilere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması hedeflenmektedir. 10 hafta boyunca devam edecek programda, en başarılı öğrenciler “koç öğrenci” olarak belirlenecek ve sonraki dönem katılımcılarına kılavuzluk yaparak programa devamlılığı sağlanacaktır.

Program kapsamında her pazartesi sabahı Sarıçay bölgesinde gerçekleştirilecek ısınma, yürüyüş ve spor faaliyetleri etkinliklerine tüm halkımızın da katılımı beklenmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum