Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MÜSİLAJIN BALIKÇILIĞA ETKİSİ 3 YIL SÜRECEK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Sarı, Belediye Meclisi’nde müsilaj ile ilgili açıklamalarda bulundu. Balık yemenin bir sorun teşkil etmeyeceğini belirten Prof.Dr. Sarı, herkes müsilaj uzmanı oldu her bilgiye kulak asmayın dedi ve ekledi “Balık yenir ama müsilajın balıkçılığa etkisi 3 yıl sürecek.”

MÜSİLAJIN BALIKÇILIĞA ETKİSİ 3 YIL SÜRECEK
03 Eylül 2021 - 11:26
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Çanakkale Belediye Meclisi’nin Eylül ayı meclis toplantısında müsilaj ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Sarı müsilajın yüzeyde olmadığı ancak 20 metrede kümelendiğini belirtti.
Öte yandan balıkların yumurtlama dönemlerinde müsilaj etkisini arttırdığından dolayı balıkçılığın 3 yıl daha müsilajdan olumsuz etkileneceğini açıkladı.
Prof. Dr. Sarı, balık yenir mi yenmez mi tartışmalarına ise noktayı koydu; “Müsilaj doğal bir organizmadır. Balık yenir, tüketilir bugüne kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadı” ifadelerini kullandı. 1 Eylül’de av yasağının kalkması ile balık yenir mi yenmez mi konusu tekrar tartışmalara neden olmuştu. Prof. Dr. Sarı Çanakkale’den konuya noktayı koydu; “Balık yenir.”

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç