Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"MUHATABIMIZ POLİS TEŞKİLATIMIZI SİYASETE ALET EDENLERDİR"

DEVA Parti Çanakkale İl Başkanlığı dün parti binasında, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile emniyet amiri arasında yaşanan tartışma ile ilgili basın toplantısı yaptı.

21 Haziran 2022 - 10:01
Toplantıda konuşan İl Başkanı Berkan Karaca şunları söyledi, “Sayın Genel Başkanımızın ifade ettikleri üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü dün, haksızlığı, kabadayılığı, hukuksuzluğu koruyan bir metin yayınlamıştır. Kimin kimden cesaret aldığı ortadadır. İnsanlara parmak sallayanların arkasında kimlerin olduğu ayan beyan ortadadır. Şunu özellikle belirtmek gerekir ki, muhatabımız zor şartlarda canını dişine takarak güvenliğimizi sağlayan emniyet personeli değil, polis teşkilatımızı siyasete alet edenlerdir. Hukuka ve kanuna uygun davranan, zor şartlarda çalışan tüm emniyet teşkilatı mensuplarına bu vesile ile teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hukuk ve Adalet Politikalara Başkanımıza, milletvekilimize, yol arkadaşımıza yapılan saldılar karşısında asla susmayacağız. Türkiye Cumhuriyetinin hukuk tanımazların devlet katında görev yapacağı yer olmadığını biliyoruz. Genel Başkanımızın vurguladığı gibi önümüzdeki seçimde; adalet namına, hukuk namına, demokrasi namına büyük bir zafer elde edeceğiz. Bizler DEVA Partisi Çanakkale il teşkilatı olarak kararlıyız. Hukuksuzluklara, kabadayılıklara asla geçit vermeyeceğiz. Mücadelemizi; ülkemizi tam demokrasiyi inşa edene dek savunacağız”

NE OLMUŞTU?
Ankara Kızılay’da Somalililerin restoranlarının mayıs ayından bu yana polisin baskısı altında olduğu iddialarını Meclis gündemine taşıyan DEVA İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun da katılımıyla Kızılay’da tabelası yeniden asılacak olan Somali mutfağına ait “Saab Restoran”ın açılışı yapıldı. Çok sayıda polis, restoranın açılışı öncesi sokakta önlem aldı. Açılış sırasında polisler ile Yeneroğlu arasında tartışma yaşandı. Açılış sonrasında polis ekipleri tabelanın kaldırılmasını istedi.
Emniyet amiri ile tartışma yaşayan Yeneroğlu, “Kızılay’ın göbeğinde ırkçılık yapıyorsunuz, hukuksuz talimatları uygulamayacaksınız, haddinizi bileceksiniz, saygısızlık, terbiyesizlik yapmayacaksınız” dedi.
Emniyet amiri ise “Susar mısın, sen haddini bileceksin, parmağını sallamayacaksın bana” şeklinde karşılık verdi. Yeneroğlu bunun üzerine,”Zamanı gelince hukukun gereği neyse sizin gibi hukuka uymayan tiplere haddini bildireceğiz” dedi. Emniyet amiri de “Senin gibi tiplerin ne olduğu belli, ahlâksız sensin lan, adam gibi konuş” şeklinde konuştu.

Kaynak: Çanakkale Kalem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum