Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

(MİSGEP) İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Vali İlhami AKTAŞ, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Madencilikte İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” (MİSGEP) kapsamında düzenlenen Maden Sektörü İstişare Toplantısına katıldı.

 (MİSGEP) İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
13 Eylül 2021 - 17:32
Toplantıya; Vali İlhami AKTAŞ, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Sakine Ovacılı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, İŞKUR İl Müdür V. Mehmet Uğur Yavuz, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hilmi Ercan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Ticaret Müdürü Hakan Tuncerli, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
MİSGEP tanıtım filminin izlenmesinin ardından İŞKUR İl Müdür V. Mehmet Uğur Yavuz, açılış konuşması gerçekleştirdi.
MİSGEP Takım Lideri Gökhan Güler’in etkinlik hakkındaki bilgilendirme konuşması ile devam eden toplantıda İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Sakine Ovacılı yaptığı konuşmada ülkemizde özellikle madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği hakkında toplantıya katılan davetlilere bilgilendirmelerde bulundu.
Madencilik sektöründe planlama aşamasında iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, madencilik ve para cezalarına ilişkin yasal yükümlülükler, maden sektöründe iş kazaları sonrası tazminatlar, sendikalaşma ve faaliyetlerin İSG’ye etkisi, pnömokonyoz hastalığı ve sonuçları, iş kazalarını önlemenin maliyeti ve faydalarının konuşulduğu toplantı, soru - cevap bölümünün ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum