Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"MİSAFİR"

"MİSAFİR"
02 Ekim 2023 - 11:09
Şair/Yazar Fikret Çelik, Mardinli. Atatürk Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 2007’de mezun oldu. Pedagojik-Formasyon eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde tamamladı. 2014’ ten beri Çanakkale’de yaşıyor.
Şiirleri: Varlık, Türk Dili, Patika, Lirik, Şiirden, Edebiyat Nöbeti, Edebiyatist, Lacivert Öykü ve Şiir,  Akatalpa, Eliz Edebiyat, Üvercinka, Daima Edebiyat, Kadron, Kırık, Mavi Yeşil, Güncel Sanat, Hasat, Kibrit adlı edebiyat kültür ve sanat dergilerinde; fanzin ve süreli yayınlarda yayımlandı.
İngiltere-Londra' da yayın yapan The Poet, Sırbistan-Belgrad' da yayın yapan Poetryzıne ve Enheduana Literary adlı edebiyat kültür ve sanat dergilerinde bazı şiirleri İngilizce yayımlandı.
İran-Tahran ve Kanada-Montreal' de çıkarılan Asre Jomeh adlı edebiyat kültür ve sanat dergisinde Şair/Yazar Mojtaba Nahani' nin çevirisiyle Farsça yayımlandı.
Azerbaycan-Bakü' de Ulduz adlı edebiyat kültür ve sanat dergisinde Şair/Yazar Hayat Shami' nin çevirisiyle Azerice, Rusya-Moskova' da çıkarılan bazı süreli edebiyat kültür ve sanat yayınlarda da Rusça yayımlandı.
Şair/Yazar Dr. Ana Stjelja, kendisiyle yaptığı söyleşi ve bazı şiirlerinin İngilizce çevirileri Modern Talks On Poetry adlı kitabında yayımladı.
Sonrası adlı ilk şiir kitabının 1. ve 2. baskıları 2018' de, Kuş Yokuşu adlı 2. şiir kitabının 1. baskısı 2022' de 2. Baskısı 2023’ te Kadran Yayınevinden çıktı.


MİSAFİR

Yüzünde okunuyor telaşı güneşin
Dışarıda mevsimliklerini
Çıkarmış bir haziran

Rüzgârın elleri dolaşıyor
Dallarında ıhlamurların,
Teninde kokusu

Mavilik, gözlerinde gökçe
Yüzün ormanlar boyu

Yol alsın soluğum
Parmak aralıklarındaki patikadan
Bir çerçinin dilinden
Dökülsün karahindibalar

Şehrin şakakları ağarırken
Rengini ucuza kapatmasın gün
Telaşa kapılsın esrikliği gecenin

Yarı uykulu kirpik önlerim
Uzamasın şiir, sende kalayım

FİKRET ÇELİK
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum