Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Milyonların Merakla Beklediği 2019 Yılı Asgari Ücreti Belli Oldu!

Milyonların Merakla Beklediği 2019 Yılı Asgari Ücreti Belli Oldu!
25 Aralık 2018 - 11:26 - Güncelleme: 25 Aralık 2018 - 11:49

Son dakika! Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği 2019 yılı asgari ücret zammı belli oldu. Buna göre yeni yılda asgari ücret 2 bin 20 TL olarak açıklandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, 2019'da uygulanacak asgari ücreti belirleyecek son toplantısından karar çıktı. Yeni rakamı, komisyonun son toplantısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu. 2019'da asgari ücret net 2 bin 20 lira olarak açıklandı.

EVLİ VE 3 ÇOCUKLU İÇİN 2 BİN 155 TL

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Bakan Selçuk, "1 Ocak 2019'dan itibaren geçerli asgari ücret brüt 2 bin 558 lira, net 2 bin 20 TL olarak belirlenmiştir. Böyle asgari ücret yüzde 26,5 olarak artırılmıştır. Bu rakam bekar çalışanlarımız için geçerli olan rakamdır. Evli ve 3 çocuklu olan için bu rakam 2 bin 155 TL olmuştur. Karar asgari tespit komisyonunun oy birliği ile alınmıştır." dedi.

"YÜZDE 80'LİK KESİMİ MUTLU ETTİĞİMİZE İNANIYORUM"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise yapılan zamdan memnun olduğunu belirterek, "Bu ücret kabul edilebilir bir ücret. Asgari ücrette mevcut enflasyonun üzerinde bir artış sağladık, işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair sözümüzü tuttuk. Yüzde 80'lik kesimi mutlu ettiğimize inanıyorum" dedi.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise, "Asgari ücret çalışmalarımız nihayete erdi. Sürdürülebilir her adım ülkemizi bir üst basamağa tırmanması anlamındadır. Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması konusunda sorumluluğumuz bulunuyor. Komisyon çalışmalarımıza katılan Bakanımız, işçi temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin büyümesine yönelik çabalarımıza devam edeceğiz. Herkesin yeni yılını kutluyorum." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum