Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MİLLET İTTİFAKI'NDAN BİRLİKTELİK MESAJI

Çanakkale İYİ Parti yönetimi tarafından CHP’ye iade-i ziyarette bulunuldu. Gerçekleştirilen ziyarette her iki parti yöneticileri de önemli açıklamalar yaptı. Her iki parti yöneticileri de birlikteliğin devam edeceğinin mesajını verdi.

19 Nisan 2019 - 16:22

CHP İl Binasında gerçekleşen ziyarete İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ile Parti yöneticileri, İYİ Parti GİK üyesi Rıdvan Uz katılırken, İYİ Parti Heyetini ise İl Başkanı İsmet Güneşhan, Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve CHP Belediye Meclisi grup başkanvekili Hüdai Erdal Gezen, her iki partinin il yöneticileri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Gerçekleştirilen ziyarette iki parti yöneticileri de açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen açıklamalarda birliktelik mesajı verildi.

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Bu yerel seçimlerde biliyorsunuz normal klasik belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği seçimlerinin ötesinde ülkenin içinde bulunduğu bu şartlara koşullara dur demek için bir fırsattı. Bu fırsatı halkımız milletimiz gayet güzel değerlendirdi ve mevcut iktidara gereken dersi, gereken uyarıyı yaptı. Sizin gittiğiniz yol doğru yol değil dedi. Ya kendinize çeki düzen verin yoksa bundan sonraki süreçte bütün sorumluluk sizlere ait dedi. Gerekli uyarısını ikazını yaptı. Biz millet ittifakı olarak Çanakkale’de son derece başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Beraber girdiğimiz seçimlerin hepsinde her yerde yüzde ellinin üzerinde oy aldık. Dolayısıyla yerel yönetimler de iktidar oldu. Yine Çanakkale’de dediğimiz gibi bu ittifakın sonucunda güzel işler yaptık. Ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yine İYİ Parti ile birlikte görev aldığımız bizlere görev verdikleri yerde ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. İstanbul’da da sonuçların artık açıklanması mazbatanın verilmesinden sonra Çanakkale’de olduğu gibi tüm Türkiye’de burada da olduğu gibi yüzler gülmeye başladı. Burada da İstanbul’un alınmasında birçok yerlerde alındığı gibi İYİ Parti ile yapılmış olan ittifakın çok çok büyük önemi vardı” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar,  “Gerçekten güzel bir işbirliği noktasında, her iki partimizin lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde biz de Çanakkale’de güzel bir birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Çanakkale’de bayram yaşattık. İstanbul’da da bir bayram yaşattılar. Bu konuda genel başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Çanakkale’de de bizim il başkanlığımız ile beraber birlikteliğimizi hiç bozmadan Çanakkale’nin o güzel havasını yakaladığımıza inanıyorum. Daha da güzel olabilirdi ama maalesef biz Lapseki ve Biga için üzülüyoruz. Bunları kazansaydık daha farklı olacaktı. Ak Parti’nin Çanakkale’de yıkımı olacaktı tamamen. Bunun için üzülüyoruz ama burada yine de Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulu ve İYİ Parti yönetim kurulu arkadaşlarımıza, ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan; “Bu seçimlerde bazı yalanlar ortaya çıktı ve bazı gerçekleri hep beraber ortaya koymuş olduk. Bu seçimde bir ittifak yaptık, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi. Millet İttifakı yaptık. Özellikle seçimlerden sonra geldiğimizden günden geriye bakarsak bu ittifakın teröristlerin işbirliği yaptığı bir ittifak değil. Bu ittifakın bir zillet ittifakı değil. Bu ittifakın yüreğinde Atatürk sevgisi, elinde Türk Bayrağı taşıyan milletin ittifakı olduğu ortaya çıkmıştır. İktidar bir kere daha sınıfta kalmıştır bu konuda. Özellikle İstanbul’da yaşanan olaylar, hem bizleri üzmüştür hem gerçekten Türkiye’yi daha gülünç duruma düşürmüştür. Utanılır hale getirmiştir. Seçimlere itiraz etmek elbette ki herkesin demokratik hakkıdır. Seçimlere niye itiraz ettiler, özellikle İstanbul’daki seçimlere? Oylar tekrar sayılsın diye. Oyların sayılmasını isteyen insanlar, oyların sayılmaması için ellerinden geleni yaptılar ama her gün gerçekler ortaya çıkıyor. Hani dediler ya beka sorunu diye. Biz beka sorununun şimdi ne olduğunu daha iyi anladık. Beka sorunu nedir, milletin cebinden parayı alıp belediye kanalıyla Suriyelilere aktarmaktır. Bunu Bolu belediye başkanımız sevgili kardeşim Tanju ortaya çıkardı. Tabi yardımı kesti, hükümetin tavrını gördük. Neydi başka beka sorunu? Sadece Ankara Belediyesi’nden 34 bin kişinin, 34 bin tane Ak Partilinin çalışmadan milletin parasını çaldığı ortaya çıktı. Demek ki beka sorunu buymuş. İstanbul’da kaç kişinin çıkacağını bilmiyoruz ama bir tane önemli insan çıktı. İstanbul Belediyesi’nin özel araba verdiği, özel şoför tuttuğu, bir dönem dinimizle alay eden, ‘bakara makara’ diyen Egemen Bağış’ın İstanbul Belediyesi’nden geçindiği ortaya çıktı. Demek ki bunların beka sorunu dediği, milletin parasını çalma sorunuymuş. Artık beka sorunu onların anlayışıyla, bizim gözümüzle onların o beka sorunu bitmiştir” diye konuştu.

İYİ Parti GİK üyesi Rıdvan Uz; “Çanakkale’de de hızlı bir şekilde tüm Millet İttifakı’nın belediye başkanlarını ve teşkilatlarımızı biz İYİ Parti il başkanı, ilçe başkanı, gençlik kolları başkanı ve meclis üyelerimizi ziyaret ettik. Bugün de il başkanlığımızı ziyaretteyiz. Tabi ki Çanakkale’deki bu atmosferin iktidar adına bir ders niteliği taşıdığına eminiz. 7 tane ilçe belediyeleri 4’e düştü. Bu 4 belediye ile ilgili kendi üzerlerine alındığı bir sorumluluk yok. Üzerlerine bir sorumluluk almıyorlar. Başarıda herkes başarıyı paylaşıyor ama mağlubiyette de yine bunu yok sayarak dün itibari ile hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne hem İYİ Parti’ye sataşmalar, iktidar partisi milletvekili tarafından Çanakkale’de devam ediyor. Ama biz bunlara asla kulak asmıyoruz. Biz bundan sonra baktığımız bu birlikteliğin Türkiye’yi daha ileri demokrasiye taşıyacak, parlamenter sistem geri dönüşün yolunu açan bu büyükşehir belediye sonuçları ve il sonuçlarından sonra bu noktada hep beraber mücadelemize devam edeceğimizi beyan etmek üzere de buradayız” dedi.

CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili ve Belediye Başkanvekili Erdal Gezen; “Biz Mart ayında İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek örgütler, gerek belediye meclis üyeleri olarak mükemmel bir çalışma sergiledik; ortak bir çalışma sergiledik. Bu yapmış olduğumuz çalışmanın meyvesini de 31 Mart’ta Çanakkale Belediye meclisine her iki parti adına 22 tane belediye meclis üyesi kazanımıyla girdik. Şu anda belediye meclisimizde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ortaklığı kente hizmet ve belediye meclisi çalışma esasları bazında devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bizler İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi kente hizmet boyutunda iş birliğine devam edeceğiz” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “Millet İttifakı olarak Kepez’de seçim çalışmalarında birlikte güzel bir netince elde ettik. Çalışmalarımızı kah İYİ Parti başkanlığında kah CHP başkanlığında sürdürdük. En önemlisi Kepez’de huzuru ve barışı tekrar tesis ettiğimizi düşünüyorum. Kepez’de gerçekten herkesin yüzü gülüyor. Seçim boyunca gerçekten çok konuştuk artık hizmet etmenin zamanı geldiğini düşünüyorum. Halkımıza en güzel hizmet etme sözümüzü yerine getireceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum