Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

METİN ÜMİT URAL ADAYLIĞINI AÇIKLADI

23 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak olan CHP İl Başkanlığı kongresi için CHP'den adaylığını açıklayan isimlerden biri de Metin Ümit Ural oldu.

08 Şubat 2020 - 15:45

CHP İl Binasında gerçekleşen adaylık açıklamasına partililer yoğun ilgi gösterdiler. Partililere hitap eden Metin Ümit Ural; "Değerli Cumhuriyet Halk Partili yok arkadaşlarım, bizler Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı, emperyalizme karşı tarihin en büyük direnişinin gösterildiği bu topraklardan partimizi iktidara taşımak için yola çıktık. Cumhuriyet Halk Partisinin her bir üyesinin sesi olmak, katılımcı ve özgürlükçü demokrasi anlayışının yaşama geçirmek için yola çıktık. Parti içi kırgınlıkları, küskünlükleri ortadan kaldırmak, birlik, beraberlik ve dayanışma duygusu içinde, kişilerin ve dar grupçu anlayışların şekillendirdiği siyasi yapılanmalara son vermek için yola çıktık" dedi.

Açıklamasının devamında Ural: "Ülkemiz gerçekten çok zor günlerden geçiyor. Siyasetin kirlendiği, ekonominin battığı, adaletin katledildiği, işsizliğin insanımızın canına bile kıydıran seviyelere ulaştığı, eğitim sisteminin tamamen çöktüğü, dış ilişkilerin ise altından kalkılamaz yanlışların içinde olduğu bşr dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Bizler ülkemizin bu zor koşulları altında kongre sürecimizi gerçekleştiriyoruz. Bu süreç partimizi iktidara taşıyacak kadroların oluşum sürecidir. Halkımız bizden iktidar bekliyor, iktidara giden yol mücadeleden, kucaklaşmaktan geçiyor. Bunu örgütlerimizle, yerel yönetimlerimizle ve en uzak noktalardaki üyelerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Hep birlikte büyüyeceğiz ve çoğalacağız. Buna inancım tamdır.Partimiz, ülkemiz siyasetinde de çok önemli bir görevi üstlenmiştir. Bu görev; laik ve demokratik Cumhuriyeti korumak, parlamenter sistemde hukuk, adalet ve özgürlüklerin olduğu, her kesimden her insanımızın mutlu yaşayacağı, kavgasız barış içinde bir ülke yaratmak, geleceği planlamaktır. Bunun için; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi dehası, ustalığı ile kurulan Millet İttifakı ve Demokrasi bloğu Türkiye'yi saray boyunduruğundan kurtaracaktır. Biz partililere düşen de bulunduğumuz her yerde bu çizgiyi güçlendirmektir" dedi.

Metin Ümit Ural adaylığı ile ilgili olarak ise; bunun bir yarış değil bayrak değişimi olduğunu söyleyerek adaylığını şu sözlerle açıkladı; "Aslında bu bir yarış değil, bir bayrak değişimidir. Bizler kurucu önderimiz ve partimizin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik ve demokratik Cumhuriyete ve ilkelerine bağlı kalmak için adayız. Katılımcı siyaset ve ortak aklı işetmek için, hak, hukuk, adalet ve özgürlük mücadelesini sözde değil; özde vermek için adayız. Emeğin en yüce değer olduğunun bilinciyle, emeğin, alın terinin hakkını alması için, emek sömürüsüne karşı çıkmak için adayız. Emek örgütleriyle, meslek örgütleriyle, demokratik kitle örgütleri STK'larıyla haklar, özgürlükler ve demokrasi mücadelesinde yan yana, omuz omuza olmak için adayız.Kazdağları bizlerin vazgeçilmezidir; Kazdağları ve Biga Yarımadası başta olmak üzere, yaşam alanlarımızın korunması ve ekolojik yıkıma karşı tüm yaşam savunucuları ile birlikte mücadele etmek için adayız. Ben değil; biz demek, liderlerin siyaseti değil biz demek için adayız. Cumhuriyet Halk Partisinin bu iktidar yürüyüşünde; gelecek bizimle biçimlenecek. Güneş bizim ellerimizde doğacak, bu topraklar partimizin özgürlük ve demokrasi meşalesini ile aydınlanacak. Bu duygu ve düşüncelerimle İl Başkanlığı adaylık açıklamamın, partimize, Çanakkale'mize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım."

YORUMLAR

  • 0 Yorum