Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MERHUM REŞAT TABAK MEZARI BAŞINDA ANILDI

Çanakkale Eski Belediye Başkanı Merhum Reşat Tabak, vefatının 32. yıldönümünde ailesi, yakınları ve sevenlerinin katılımıyla mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

15 Ekim 2019 - 10:26

1968-1980 yılları arasında Çanakkale Belediye Başkanlığı görevinde bulunan merhum Reşat Tabak, dualarla anıldı. Eski mezarlıkta düzenlenen anma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Reşat Tabak'ın ailesi ve yakınları ile kentliler katıldı.

Okunan duaların ardından mezarı başında konuşan Başkan Gökhan; “Reşat Amca bizim için bir semboldü. 1968 senesinde Belediye Başkanı olmuştu. Aynı zamanda bir emekçi, ustaydı. O usta iken aynı zamanda bir yandan da siyasetle ve toplumsal konularla da ilgileniyordu. Arkadaşlarının ve partinin de desteği ile seçimi kazanarak Belediye Başkanı oldu. Reşat usta ne yapacak diye herkes merakla bekliyordu. Reşat Usta Çanakkale'ye çok güzel şeyler yaptı. Çanakkale'ye sosyal demokrat belediyeciliği getirdi. Halktan yana tavır aldı, halkın esenliği için çalıştı. Dürüstlüğü, çalışkanlığı ile ön plandaydı. Günlerce Ankara'da otel odalarında yattı ve devletten Çanakkale için bir şeyler alabilir miyim diye uğraştı” dedi.

Tabak'ın Çanakkale için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Ustalığını belediye için de kullandı. Bozulan araçları o tamir ederdi. O zaman yedek parça da bulunmazdı ve o da bunları tornada yapar, o araçları yürütürdü. Bu şekliyle de örnek bir kişi olarak karşımızdaydı. Ama maalesef 80 senesindeki faşist darbe onu görevden uzaklaştırdı. Böylelikle belediye Başkanlığı görevini tamamlamış oldu ama o yine halkın içerisinde oldu. Onun birikimlerinden, tecrübelerinden her zaman faydalandık. Her zaman halkın çıkarlarını düşünürdü ve bizi de öyle yönlendirdi. Çok saygılı bir insandı. Çocuğu yaşındaki insanlara bile saygıyla davranırdı. Çok kibar bir yapısı vardı. Sertliğinden de çok korkulurdu ama sertliği dürüstlüğünden gelen bir sertlikti. Kötü karakterinden değil, tam tersine görev bilincinden gelirdi. Tembelliğe çok kızardı. Onun için de sert gözükürdü. Bizim için iyi bir örnek oldu” şeklinde konuştu.

O günkü anlayış ile Çanakkale'ye hizmet ettiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “84 yılından sonra bir dönem başka bir siyasi parti görev yaptı ama ondan sonra yine 89'dan itibaren kesintisiz, Reşat Tabak Amcanın izinden, o günkü anlayış ile kentin yararına, kamu kaynaklarını peşkeş çekmeden İsmail Özay Bey de ben de bugüne kadar geldik. Yani bizim duayenimiz, akıl hocamız ve örneğimizdi. Dolayısı ile her sene olduğu gibi bu yılda huzuruna geldik, duamızı ettik. Kendisine saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Tabak'ın eşi Ayşe Tabak ve oğlu Tamer Tabak'a da rahmet dileyen Başkan Gökhan; “Ailesini de iyi tanıyorduk. Sevgili eşi Ayşe Hanım, o da Reşat Ustanın görevi boyunca kaprislerine, inatlarına katlandı. O da çok çalışkan bir kişiydi. Tabi bir de Tamer Tabak var. Onun ölümü bizim yüreğimizi yakan bir ölümdü. Faşistler tarafından katledildi. On dokuz yaşında onu da kaybettik. Aynı zamanda benim de okuldaşım. Bir Galatasaray Liseli olarak benim için de ayrı bir acı oldu. Her üçü için de Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Reşat Tabak'ın yolunda gitmeye devam edeceğini belirten Başkan Gökhan; “Reşat Amcamızın açtığı yolda yürümeye devam ediyoruz. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın da bu yoldan gitmesini istiyoruz. Halktan, emekten ve doğrudan yana olan anlayışımız devam ettirilecektir diye düşünüyorum. Başarılı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından eski mezarlıkta düzenlenen anma töreni lokum ve pilav ikramı ile son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum