Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MECLİTE ŞEHİTLERE SAYGI

Çanakkale Belediyesi Mart ayı oturumunda İdlib’te şehit düşen 37 Türk askeri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Mecliste bulunan dört partinin temsilcileri birlik beraberlik mesajları verdi.

MECLİTE ŞEHİTLERE SAYGI
06 Mart 2020 - 12:11

Çanakkale Belediyesi Mart ayı oturumu, İdlib’te şehit düşen 37 Türk askeri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Verdiğimiz canlar vatan toprakları üzerinde değil. Anlamakta yorumlamakta zorlanabiliyoruz. Sonuç itibariyle bir devlet politikası kapsamında yurtiçinde bu tartışılabilir ama biz Mehmetçiklerimizin kıllarına zarar gelsin istemiyoruz, yaralanmalarını ya da şehit olmalarını istemiyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz, yeni şehitlerimiz olsun istemiyoruz. Olabildiğine hızlı bir biçimde şehitlerimiziz gelmemesi için devletimiz tarafından gerekli tedbirler alınmalıdır. Biliyorum ki Çanakkale halkımım büyük çoğunluğu da benim gibi düşünüyor” dedi. Konuyla ilgili konuşan Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksek, Bahar Kalkanı operasyonu kapsamında şehit olan Türk askerlerine Allah’tan rahmet diledi. Yüksel, Bahar Kalkanı operasyonunun başarıya ulaşmasını dilediğini belirterek operasyon sonucunun Türk milletine huzur getirmesini dilediğini belirtti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Ahmet Uslu; “37 can, 37 yarım kalan öykü… Ruhları şad mekanları cennet olsun. Şehitlerimizin aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. Uslu konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği “birkaç tane şehit” cümlesini eleştirdi. Uslu konuşmasının devamında Bahar Kalkanı operasyonunun başarıya ulaşması temennisinde bulundu. MHP Grup Başkanvekili Evren Yalçın ise yaptığı konuşmada İdlib’te şehit olan Türk askerlerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine sabır diledi. Yalçın, internette Bahar Kalkanı operasyonu hakkında yayılan yalan haberlerin teröre hizmet ettiğini dile getirdi.

Toplantıda ilçe minibüslerinin devlet hastanesine çıkamaması konusuna değinen Başkan Gökhan, ilçe minibüslerine özel duraklar yapacaklarını söyledi. Korona virüs ile ilgili tedbirler alınmaya başlandığını söyleyen Başkan Gökhan, otobüslerin ardından durakları da ilaçlayacaklarını dile getirdi. Başkan Gökhan konuşmasının devamında, Çanakkale Belediyesi’nin Türk Hava Yolları ile anlaşarak uçakla cenaze nakil hizmeti başlattığını belirtti. Uçakla cenaze nakil hizmeti, Çanakkale’den en az 350 kilometre uzaklıkta bulunan yerlere yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum