Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"MADENCİLİK SEKTÖRÜ BUNU HAK ETTİ Mİ? ETMEDİ"

Madencilik sektörünün temsilcileri, Truva Otel’de basın mensupları ile bir araya geldiler.

29 Temmuz 2021 - 15:12
 Madencilik sektörünün temsilcileri, bu sabah, saat 10.00’da Truva Otel’de basın mensupları ile bir araya geldiler. Sektörün sorunlarının konuşulduğu toplantıda, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, Kazdağları ile ilgili soru sorulunca, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“ALTIN MADENCİLİĞİ BİTER Mİ? BİTMEZ”
Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, Kazdağları’nda gerçekleşen altın madeni projesi ile ilgili “Devlet katında buna nasıl bir karar alınacaksa, biz onu saygıyla karşılamak durumundayız. Genel olarak şunu söylemek isterim, platformdaki bütün STK’larımız, başkanlarımız madenciliğin insanı ve çevreyi önceleyen bir şekilde yapılması için inanılmaz çaba gösteriyorlar. Aslında temel şeyimiz bu. Alamos ile ilgili karar ne olursa olsun altın madenciliği biter mi? Bitmez. Altın aslında Türkiye’nin 2000 yılına kadar yok denen bir madeni. Baktığınızda 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk zamanında, altın arama şirketi kurulmuştur. Aslında varlık var ama 2000 yılına kadar bu varlık ortaya çıkartılmamıştır.
“ALTIN MADENCİLİĞİ DEVAM ETMELİ”
Türkiye bir metal kuşağının içerisinde bulunuyor. Ciddi bir altın kapasitesi var. Bu potansiyelin tespit edilen işletilebilir rezerve dönüşen yanılmıyorsam, Bin 200 ton civarında potansiyeli var. Bu bizim değerimiz. Altın madenciliği devam etmeli. En önemli şey insanı ve çevreyi önceleyen bir anlayışla yapmamız. Türkiye’deki altın madenciliği işletmeleri, dünyaya örnek gösterilebilecek güvelikleri alan, önlemleri alan bu şekilde işletilen, bittikten sonrada rehabilitasyonu yapılan bir yapıya sahip.
“BERGAMA’DA DA ÇOK KIYAMETLER KOPMUŞTU”
Bergama’da da çok kıyametler kopmuştu. Şimdi Bergama’ya gittiğiniz zaman, orası zeytin ağaçları, üzüm bağları ile donanmış vaziyette. Altın madenciliği devam edecek. Etmeli.
Madencilik sektörü bunu hak etti mi? Etmedi. Bir tane olaydan çıkarak, bütün madenciliği doğa katliamı yapan bir çizgiye getirdi. Doğayı katleden bir çizgiye geldi. Bizde de eksiklik var. Biz yeterli şekilde, gerekenleri topluma anlatmış değiliz. Bize Türkiye’deki ormanlık alanların sadece Binde 2.9’u tahsis ediliyor. Binde 2.9. Bu alanın yüzde 60’a yakını, ağaçsız ve çok bozuk ormanlık alanlar” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum