Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

LİMAK ENERJİ VE YEŞİM,LEYLEKLERİN UĞRAK NOKTASI GÖLYAZI'YI TEMİZLEDİ

LİMAK ENERJİ VE YEŞİM,LEYLEKLERİN UĞRAK NOKTASI GÖLYAZI'YI TEMİZLEDİ
22 Eylül 2021 - 11:38
Limak Enerji, sürdürülebilir bir dünya için doğayı korumaya yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Hizmet bölgesinde pek çok alanı çöplerden arındıran ve doğal görünümüne kavuşturan Limak Enerji Çevre Timi, Yeşim Doğa Kulübü ile birlikte Bursa’nın Gölyazı Mahallesi’nde temizlik çalışması yaptı.
LEYLEKLERİN YAŞAMLARINI TEHDİT EDEN MATERYALLER TOPLANDI
Doğaya verilen tahribata dikkat çekmeyi ve çevre temizliği hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Limak Enerji Çevre Timi Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da çevre temizliğine katkı sağlamaya devam ediyor.Şirket gönüllülerinden oluşan Çevre Timi’nin bu kapsamda son durağı ise Gölyazı oldu. Yeşim ile yapılan iş birliği kapsamında ekolojik dengenin korunması için çevre duyarlılığının önemine dikkat çekilirken, leyleklerin yaşamlarını tehdit eden misina, balıkçı ağları, plastik poşet, ambalaj, gıda ve kağıt atıkları ile pet şişe gibi plastik atıklar ve sigara izmaritleri toplanarak örnek teşkil edecek bir çalışmaya imza atıldı.

AMAÇ, LEYLEKLERE DAHA İYİ BİR YAŞAM ALANI SUNMAK
Düzenli olarak faaliyetlerine devam eden Limak Enerji Çevre Timi, Gölyazı’yı temizleyerek, doğaya bırakılan çöplerin insan ve diğer canlıların hayatını nasıl tehdit ettiğini bir kez daha göstermiş oldu. Yapılan çalışma ile leyleklere daha iyi bir yaşam alanı sunmak için göç ederek geldikleri bölgeleri temizleme hedefinin ilk adımı da gerçekleşmiş oldu.
Gerçekleştirdiği çalışmalarla çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmaya devam eden Limak Enerji Çevre Timi üyeleri, “Sağlıklı bir çevre için her birimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Bizler de Yeşim Doğa Kulübü ve bölge halkı ile birlikte leyleklerin göç ederek geldikleri mevsime kadar, bu bölgede leyleklerin yuvalarına taşıyabileceği ve yaşamlarını tehdit eden atıkları toplayacağız. Leyleklerin yaşam alanını iyileştirmek için yaptığımız bu projemizi Mart ayına kadar belirli aralıklarla gerçekleştirerek, onlara göç edip geldikleri bu bölgede daha temiz bir alan sunmayı amaçlıyoruz” dedi.
Yeşim Doğa Kulübü üyeleri de Eylül ayının Yeşim bünyesinde “Sürdürülebilirlik Ayı” olarak belirlendiğine dikkat çekerek, bu ay içinde çeşitli etkinliklere ve çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Limak Enerji iş birliği ile başlatılan temizlik hareketinin sürdürülebilir bir faydaya dönüşmesini hedeflediklerinin altını çizen kulüp üyeleri, “Çevreye olan sorumluluğumuzun bilinci ve ‘Doğayı Yaşa, Doğayı Yaşat’ sloganımızla leyleklerin yaşam alanlarını tehdit eden atıkları temizlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum