Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

LAPSEKİ'DE KABOTAJ COŞKUSU YAŞANDI

Lapseki’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı,yaptı. kutlamalarında bu yıl ilk kez yağlı direk yarışı GESTAŞ’ın iskele üzerinde yaptığı çalışma nedeniyle yapılanmadan kutlandı.

02 Temmuz 2019 - 12:04

Kutlamalara Lapseki kaymakamı Tahir Şahin’in izinde olması nedeniyle vekalet eden Biga Kaymakamı Mustafa Can, Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Garnizon komutan vekili deniz binbaşı Cüneyt Çetintav,Develet hastanesi başhekimi Dr. Gökhan Baştürk, Belediye meclis üyeler, daire müdürleri katıldılar.

Lapseki Belediyesine ait Sahil Sosyal Tesisleri önünde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile İlçe Garnizon Komutan Vekili Deniz Binbaşı Cüneyt Çetintav, denize çelenk bıraktı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Zafer Çelik, programda yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926'da Kabotaj Kanunu'nun yürürlüğe girdiğini anımsatarak, "Bu kanuna göre, 'Türkiye limanları ve sahilleri arasındaki yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin bundan böyle Türk vatandaşları ile Türk bayrağı taşıyan gemilerle yapılacağı' belirtilmiş ve yaklaşık 350 yıldır süregelen yabancılara verilen imtiyazlar (kapitülasyonlar) sona erdirilmiştir. Bu kanun ile bağımsızlığımız ve denizlerimizdeki hükümdarlık haklarımız perçinlenmiş olmakla birlikte denizciliğimizin gelişmesi için de bir dönüm noktası olmuştur." diye konuştu.

 

Kaynak: Lapseki Tv

YORUMLAR

  • 0 Yorum