Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KÜRSÜNÜN ÜST SIRALARI ÇANAKKALELİ WUSHUCULARA EMANET

Okul sporlarının 2019 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler Yıldızlar ve Minikler Türkiye Wushu Şampiyonası 11-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Sakarya’da yapıldı.

KÜRSÜNÜN ÜST SIRALARI ÇANAKKALELİ WUSHUCULARA EMANET
25 Nisan 2019 - 10:48

 Türkiye Wushu şampiyonasına Türkiye’nin değişik bölgelerinden, 55 ilden 600 sporcunun katıldığı şampiyonada idareci, antrenör, hakem, sporcu ve ailelerle birlikte bin kişinin üzerinde katılım oldu. Çanakkale Wushu İl Temsilcisi Selma Altunışık: “Şampiyonaya yoğun ilgi ve katılım vardı. Kulüpler ve şampiyonaya katılan sporcular, bu şampiyonaya çok iyi hazırlanıp tatemiye çıktılar” dedi. 

Altunışık: “Bu büyük şampiyona bizim ve tüm iller için çok önem arz etmekteydi çünkü burada şampiyon olan sporcular Balkan şampiyonasına katılma hakkını kazanacaktı. Bu nedenden dolayı kıyasıya mücadelelere şahit olduk.”

 Çanakkale Anafartalar Spor Kulübü başkanı Hasan Altunışık “Adını yoğunlukla Taekwondo dalında duyduran kulübümüz Wushu dalında da başarıları ile Çanakkale’mizi başarı ile temsil ediyor” dedi.

  Altunışık açıklamasında;  şampiyonaya Çanakkale olarak 10 sporcuyla katıldık. Sporcularımızın azmi ve gayreti görülmeye değerdi. Wushu sporunda daha yeni sayılabilecek ve ilk defa şampiyonaya katılan sporcularımız vardı. Onların ilk maçları olmalarına rağmen öz güvenleri ve hırsları bizleri gururlandırdı. Bu sporcularımızdan bir kısmı madalya almaya hak kazanırken bir kısmı ise mükemmel maçlar ortaya koymalarına rağmen kendilerinden daha tecrübeli rakiplerine mağlup oldular. Biz aldığımız başarılardan memnunuz ve yeni sporcularımızın azmi ve kararlılığı da bize gösteriyor ki bu başarılar zamanla katlanacak, zamanla artacaktır. . Anafartalar spor kulübü sporcumuz Kadir Üçüncü rakiplerini tek tek saf dışı bırakarak 52 kg da Türkiye ikincisi olmayı başardı ve kulübümüz sporcularından 60 kg da maça çıkan Yusuf Demiroğlu tecrübesiz olmasına rağmen rakiplerini bir bir yenerek Türkiye üçüncüsü oldu. başkan Hasan Altunışık  Anafartalar spor kulübü wushu sporcularımızın almış oldukları bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyor sporcularımızı anlından öpüyorum dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum