Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KÜLTÜR SANAT MECLİSİ'NDE YENİ DÖNEM

Çanakkale Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi 12 Ocak’ta yaptığı genel kurulda yeni yönetim kurulunu belirledi.

KÜLTÜR SANAT MECLİSİ'NDE YENİ DÖNEM
23 Ocak 2024 - 11:23
Kültür Sanat Meclisi Başkanı Asude Bayram, görev süreleri içinde çeşitli sanatsal faaliyetler yaptıklarını, bu faaliyetlerde farklı kuruluşların bir araya gelerek değerli çalışmalarda bulunduklarını açıklamıştır. Konuşmasında “Belediyenin sanata ulaşılabilir ve kitlesel bir etkinliğe dönüştürme uğraşları ve kamusal alanları sanatsal ortamlar olarak kullanması; Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisinin varlığı, son yıllarda sanat atölyelerinin ardı ardına açılması ve son olarak da belediyemizin kente kazandırdığı Kültür Merkezi salonu ve sergi salonları kentimiz adına önemli kazanımlardır. Elbette bize gelen eleştirilerden ve bizim gördüğümüz eksikliklerden yola çıkarak daha yapılması gereken bazı çalışmalar olduğu kanısındayız.” diyerek, oluşturulması için bir rapor halinde belediye sundukları “Sanat Sokağı” ve diğer önerileriyle de ilgili şunları söyledi:
“Kentin birçok noktasında kültürel merkezler kurulmalı, sosyal yaşam evleri bu konuda işlevselleştirilmeli, bir performans sanatları merkezi” kurulmalıdır. Sanatçıların kullanabileceği, galerilerin açılabileceği mekanlar, olanaklıysa şehir merkezinde ve mahallelerde açılmalı. Kentteki kültürel ve sanatsal etkinliklerden göçmenlerin, mültecilerin ya da dezavantajlı grupların aynı ölçüde yararlanmaları sağlanmalıdır.” 
Konuşmalardan sonra yapılan yürütme kurulu seçiminde yürütme kurulu üyeliklerine, Gül Yurun Mavinil(Başkan), Deniz Kürşad, Mehmet Ercan Yücel, Özgem Uğur ve Ahsen Başol Eren seçildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum